Bakeprosjektets påskespesial er kake nr 5 i serien av Bakeprosjektets Spesialkaker, som alle er varianter av suksessterte i 2 etasjer. Denne påskevarianten har en herlig, diskret smak av appelsin. Den har friskpresset appelsinjuice i den gule kremen, og jeg har brukt Freia melkesjokolade med appelsin og havsalt i sjokoladekremen. Hvis du ikke er så begeistret for appelsinsmak i sjokoladen så kan du bruke vanlig melkesjokolade istedenfor, eller gjerne firkløversjokolade. Ønsker du ekstra mye appelsinsmak så kan du finraspe litt appelsinskall og tilsette i gulkrem og/eller sjokoladekremen.
Jeg pleier å lage både den gule kremen og sjokoladekremen dagen før jeg skal montere kaken. Mandelbunnene kan også lages dagen før om du ønsker, men det er ikke nødvendig.
Er du bekymret for om rester holder seg i kjøleskapet? Ikke noe å tenke på, denne kaken blir alltid spist opp med en gang 😉
Bakeprosjektets Påskespesial
Ingredients
Gul krem
- 6 eggeplommer
- 2 dl kremfløte
- 150 g sukker
- 0,5 dl ferskpresset appelsinjuice
- 3 ts Maisenna
- 1/2 vaniljestang
- 200 g meierismør
Sjokoladekrem
- 3 dl kremfløte
- 150 g melkesjokolade gjerne Freia med appelsin og havsalt
Mandelbunner
- 225 g mandler
- 150 g melis
- 6 eggehviter
- 75 g sukker
Instructions
Gul krem
- Bland eggeplommer, fløte, sukker, appelsinjuice og maisenna i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i kjelen. La dette koke på svak varme i 3 minutter mens du rører hele tiden. Fjern kjelen fra varmen. Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet. Hell kremen over en sil for å fjerne eventuelle klumper. Avkjøles først til romtemperatur, og deretter i kjøleskap i minst 4 timer. Legg gjerne plastfolie helt nedpå kremen mens den avkjøles så unngår du snerk.
Sjokoladekrem
- Grovhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten i en kjele. Når fløten har kokt opp, heller du den over sjokoladen i en skål. La sjokoladen løse seg opp før du forsiktig rører rundt med en slikkepott til du er sikker på at alt er jevnt blandet. Legg plastfolie over bollen og avkjøl til romtemperatur, og plasser deretter sjokoladefløten i kjøleskapet i minst 6 timer.
Mandelbunner
- Start med å riste mandlene på et stekebrett i ovne, på 190 grader i 7 minutter. Avkjøl mandlene til romtemperatur før du grovhakker de. Hvis du har en food processor kan du gjerne bruke den. Pass i så fall på å ikke la den gå for lenge for lenge. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken. Har du ikke en food processor kan du kverne mandlene i en vanlig mandelkvern. Hvis du er skikkelig tålmodig kan du også grovhakke de manuelt med kniv 🙂Bland deretter mandlene med melisen.Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.Kle to runde kakeformer på 22 cm med bakepapir i bunnen og fordel marengsen jevnt i formene. Stekes på varmluft i ovnen i cirka 18 minutter på 180 grader. Bunnene er ferdige når de er gylne på toppen.La bunnene avkjøle seg helt i formene.
Montering
- La bunnene bli helt avkjølte før du starter monteringen. Fjern kakebunnene fra formene.Plasser en kakebunn på et serveringsfat. Visp den gule kremen lett med en ballongvisp eller en elektrisk mikser. Du behøver bare å vispe et par sekunder slik at den blir litt lysere og mer luftig. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med gul krem jevnt over hele bunnen.Legg den andre kakebunnen over den gule kremen. Pisk sjokoladefløten stiv med en elektrisk mikser. Følg godt med så du ikke pisker for lenge, da kan kremen sprekke. Kremen er ferdig straks den holder formen. Fordel kremen over toppen av kaken og bre den utover med en slikkepott. Pynt gjerne kaken med litt sjokolade raspet på rivjern, fargerikt strøssel og noen sjokoladeegg.