Høytider Ostekake Påske

Ostekake med sjokoladebunn og appelsin

Noen kaker blir en umiddelbar hit. Det er denne ostekaken et strålende eksempel på:)

Jeg kom opp med denne kaken fordi jeg ønsket å lage en kake med god smak av appelsin som oser av påske. Jeg synes appelsin og sjokolade utfyller hverandre på en super måte, kombinert med at jeg er på ostekakekjøret så måtte resultatet bli en ostekake med appelsinsmak og sjokoladebunn.

Ingredienser

 • 2dl sukker
 • 2ss kakao
 • 2ts vaniljesukker
 • 1dl hvetemel
 • 100g meierismør
 • 2 egg
 • 4 oreokjeks
 • 1 pakke sitrongele, pulver
 • 1 pakke appelsingele, pulver
 • 7 plager gelatin
 • 300g Philadelphia kremost
 • 3 dl creme Fraiche
 • 2 dl kremfløte
 • 150g melis
 • 2 appelsiner
 • 2ts vaniljesukker

Framgangsmåte

Sjokoladebunn
Steg 1 Bland sukker, kakao, vaniljesukker og mel i en bolle.
Del oreokjeksene og fjern fyllet. Grovknus kjeksene og bland de inn i melblandingen.
Smelt smøret og rør det inn i det tørre. Rør inn eggene.

Fordel massen i en rund form, ca 22 cm. Kle bunnen av formen med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøles på rist.

Gelé
Steg 2 Kok opp 6,5 dl vann i en kjele. Når det koker trekker du kjelen bort fra plata og tilsetter pulver fra en pakke appelsingelé og en pakke sitrongelé. Rør til alt er oppløst. Vent til denne blandingen er romtemperert før du går til neste steg.
Ostemasse
Steg 3 Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. I mellomtiden blander du kremost, creme fraiche, melis, vaniljesukker og revet skall fra en appelsin (nb, viktig at kun det gule blir med, vi ønsker ikke noe av det hvite bitre som er like under skallet). Pisk kremfløten til en bløt krem og vend denne forsiktig inn i ostemassen.
Klem ut saften fra appelsinene til du har ca 1,5 dl juice. Varm opp denne forsiktig i en kjele til den nærmer seg kokepunktet. Trekk kjelen fra platen og tilsett gelatinplatene. Avkjøl appelsinjuicen til romtemperatur.
Montering
Steg 4 Nå begynner moroa! Jeg har prøvd meg litt frem og følgende fremgangsmåte sørger for jevne fine lag. Trikset her er at vi ikke ønsker at ostemassen skal begynne å stivne før vi får den på kaken, for da får vi ikke helt jevne og rette lag. Hold tungen rett i munnen og gjør følgende:

Løsne sjokoladebunnen din fra kakeformen. Vask formen og plasser kakebunnen tilbake i formen. Legg den gjerne opp/ned slik at den flateste siden handler opp. Det aller beste er om du har en kakering du kan bruke for den gjør at du får kakebunnen HELT inntil formen.
-Vei opp all ostemassen og ta av nøyaktig en tredel. Vei opp all appelsinjuicen og ta av nøyaktig en tredel. Rør tredelen av juicen inn i tredelen av ostemassen forsiktig med en slikkepott. Hell den blandede ostemassen over kakebunnen. Plasser kaken i fryseren i ca 15 minutter. Det er superviktig at kaken står helt rett i fryseren så vi får rette pene lag.
-Når kaken har fått stå i fryseren i 15 minutter så skal ostemassen ha stivnet såpass at vi kan helle litt gelé forsiktig oppå. Vei opp 1/3 av appelsin- og sitrongeléen og hell den veldig forsiktig over ostemassen. Plasser gjerne en skje like over ostemassen slik at du heller geléen på skjeen og lar den renne ned på ostemassen derfra. Plasser kaken tilbake i fryseren i 15 minutter.
-Nå skal vi tilsette neste lag med ostemasse. Bland halvparten av gjenværende ostemasse med halvparten av gjenværende appelsinjuice. Rør sammen og hell over bunnen. Sett i fryseren i ca 10 minutter.
-Gjenta prosessen til du har 3 lag ostemasse og 3 lag gelé. Når du heller over det siste gelélaget så kan du plassere kaken i kjøleskapet og la den stå der over natten eller i minst 4 timer.

Pynt etter ønske. Jeg pyntet med litt sjokolade som jeg kuttet opp med en skarp kniv, samt sjokoladeegg, physalis og noen søte gåseunger.

Pynt gjerne med søte sjokoladeegg og myke gåseunger

ostekake11

Er det flere enn meg som får påskesteming av å se på denne?

ostekake12

Dette er den perfekte kake for alle som elsker gelé:

ostekake9

Håper jeg klarte å inspirere deg til å lage denne gode kaken til påsken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *