Baking for alle Cupcakes Porsjonskaker Til barna

Superenkle muffins

I serien ‘Bakeprosjektet utfordrer posekaken’ så kommer her verdens enkleste oppskrift på muffins. Oppskriften er en fin grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Du kan fint lage de slik de er, eller du kan tilsette litt revet sitronskall, grovhakket sjokolade, blåbær, litt kakaopulver eller litt krydder. Mulighetene er mange men erfaringsmessig er det denne grunnoppskriften som er barnas favoritt.

oppskriften gir 8 muffins, blir dere mange så kan du med fordel doble oppskriften.

Ingredienser

  • 100g meierismør
  • 2 egg (store)
  • 100g sukker
  • 100g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 2ts vaniljesukker

Glasur

  • Melis
  • Vann
  • Litt farge (kan fint droppes)
  • Strøssel

Framgangsmåte

Steg 1 Smelt smøret i en kasserolle. Bruk medium varme. Når smøret er smeltet så slår du av platen. Trekk kjelen bort fra den varme platen.

Finn frem en bakebolle.

Ha egg og sukker i bakebollen og bland sammen.

Rør inn smøret sammen med egget og sukkeret.

Hell oppi mel, bakepulver og vaniljesukker i bakebollen. Rør det godt sammen med en visp. Du kan bruke en elektrisk mikser hvis du har det. Visp til alle klumper er borte.

Fordeles i muffinsformer, fyll formene litt over halvfulle.

Hvis du har et muffinsbrett kan du med fordel plassere papirformene i disse, det gjør det lettere for muffinsene å holde formen. Hvis du ikke har et muffinsbrett er det lurt å bruke doble muffinsformer, altså bruk 2 muffinsformer pr muffins. Da flyter ikke muffinsene så mye utover.

Steg 2 Muffinsene stekes i ca 12 minutter på stekebrett midt i ovnen, på 180 grader.
Steg 3 Avkjøles helt før de pyntes.

Når muffinsene var helt avkjølte rørte jeg sammen litt melis med vann og helte utover midten av hver muffins. Deretter blandet jeg inn litt blåfarge i det som var igjen av melisglasuren og helte litt av det over muffinsene og blandet den blå glasuren litt over i den hvite med en gaffel. Deretter helte jeg over litt kakestrøssel. Det kan også være populært å pynte med non-stop 🙂

Muffins smaker aller best når de er nystekte. Hvis du ikke kan bake de samme dag så er det best å fryse de ned med en gang de er avkjølte og ta de opp kort tid før de skal serveres 🙂

45 kommentarer

  1. hei jeg er 10 år gammel og har brukt denne oppskriften for andre gang nå. Den er enkel og god, Jeg tipper de fleste har disse oppskriftene. jeg blander inn sjokolade biter i dem da. FANTASTISK BRA!

    1. Hei Kine,
      så hyggelig å høre fra deg. Det høres veldig godt ut med sjokoladebiter inni, det skal jeg prøve neste gang 🙂 Hilsen Marit

  2. Hei! Lurer på om du vet hva næringsinnholdet i disse muffinsene er? De ser veldig gode ut, men må ha litt mer oversikt for tiden…

  3. Hei jeg hetter Evangelina og disse mufinsene er hellt fantisk jeg suns at alle børde bruke disse opkriftene jeg er egenlig 12 år gamal men jeg kåmmer fra Litauen så jeg er ikke som fling till å skrike

    1. Hei Evangelina,
      så hyggelig av deg å legge igjen en kommentar. Jeg synes tilbakemeldinger fra flinke unge bakere som deg er veldig fint å få. Håper du fortsetter å bake 🙂 Hilsen Marit

  4. Hei jeg er en 11år gammel jente, og jeg har kanskje brukt denne oppskriften sånn elleve ganger. Muffinsen er nydelig, og mamma og pappa elsker når jeg lager den❤️

  5. Hei Marit jeg har skrevet en melding når jeg var 9år jeg er 11 nå å bruker muffins oppskriften ennå tusen tusen takk for den fine oppskriften jeg skal lage i dag gleder meg❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *