Halloween Høytider Til barna

Marengsspøkelser til Halloween

Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger på kakefingrene jeg lagde i forbindelse med Halloween. Disse marengsspøkelsene er slettes ikke vanskelige 🙂 Spøkelsene er luftige, sprø og søte og sjarmerende skumle. I tillegg til å være kjempegode på smak…

Jeg vet at mange er nervøse for å lage marengs, men det er det ingen grunn til. Det eneste du må passe på er at bakebolle, og visp, er helt rene og tørre. Bruk en bolle i glass eller metall. Det andre du må passe på er å ikke få med noe eggeplomme når du skiller plommen fra hviten.

Denne oppskriften gir ca 35 spøkelser. De bruker lang tid i stekeovnen for å bli helt tørre uten å bli gyldne, så du bør beregne god tid.

Oppskrift marengsspøkelser

2 eggehviter, romtempererte
120 gram sukker
1 ts hvitvinseddik

Bland eggehviter med 0,5ts sukker på høy hastighet. Når du har fått en stiv og hvit masse stopper du mikseren, tilsetter eddiken og 1 ts sukker. Visp på medium/høy hastighet mens du saaaakte tilsetter resten av sukkeret. Visp helt til marengsen er blank og fin og du kan danne topper i marengsen som ikke faller sammen. Ca 5 minutter.

Fordel marengsen over i en sprøytepose med en rund tipp. Jeg brukte en tipp som har ca 5 mm tykkelse, men du kan bruke både større og mindre. Sprøyt ut spøkelser på et bakepapir. For å få de 3-delte spøkelsene jeg har laget presser du først ut en runding mens du holder sprøytetippen helt i ro, når denne er passe stor så hever du tippen et par millimeter og sprøyter ut en litt mindre runding oppå den første, før du nok en gang hever tippen ytterligere et par millimeter og sprøyter ut øverste lag.

marengsspøkelse

Steketid varierer ift størrelse på spøkelser og stekeovn. Jeg stekte mine spøkelser på nest nederste rille på 90 grader, i ca 2 timer. Her må du prøve deg frem for hvis du steker for kort blir spøkelsene myke inni, og steker du for lenge blir de gyldne og ikke hvite. Jeg anbefaler at du etter 90 minutter tar ut et spøkelse og sjekker om dette er ferdig. Når det er ferdig skal det være tørt og sprøtt hele veien gjennom.

Når spøkelsene er ferdige og avkjølte blander du melisglasur, vann og svart matfarge til en tykk glasur som du putter i en sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt deretter ulike ansikter på dine spøkelser, kun fantasien setter grenser. Det kunne vært kult med solbriller på noen av spøkelsene 😉

BØØØØØØØØØ!!!!

marengsspøkelse2

Håper du lar deg inspirere av disse. Hvis du ønsker kan du tilsette litt vanilje i marengsen for litt mer smak, da bør du bruke helt hvitt vaniljesukker slik at spøkelsene forblir helt hvite 🙂

marengsspøkelse3

Her finner du alle mine andre Halloweenoppskrifter: Alle Halloweenoppskrifter

Oppskrifter godteri halloween

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *