Barnekaker Til barna

Kake med overraskelse inni

Jeg må bare få dele fremgangsmåten på denne kaken jeg lagde til min sønns bursdag i sommer. Jeg hadde gledet meg i mange måneder til å få lage denne kaken og jeg sto og trippet som en ivrig veddeløshest da vi skulle kutte opp kaken og alle barna skulle få se hva som var gjemt inni kaken. I ettertid må jeg kanskje innrømme at jeg ble i enda større ekstase enn barna over å se at smarties’ene rant ut av kaken da jeg skar den opp – men det får så være. Jeg synes dette var superkult! Enkelt å få til er det også 🙂

Fremgangsmåte

Lag en god og stabil rund sjokoladekake. Del kaken din i 3-4 lag avhengig av hvor høy den er. Det er en fordel å ha en høy kake når du skal lage en slik kake. Du kan bruke din vanlige oppskrift men benytt en mindre form, kle den gjerne med bakepapir på innsiden for å få den ekstra høy. Se tips her.  Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør på et godt lag glasur over hele bunnen, jeg brukte en god melkesjokoladesmørkrem. Så tar du de gjenværende bunnene, minus bunnen som skal være øverst på kake, og legger de oppå hverandre på kjøkkenbenken. Finn frem en liten rund utstikker, ca 5-6cm i diameter, og stikk gjennom bunnene. Hvis du ikke har en slik rund utstikker så kan du skjære et rundt hull med en skarp kniv. Det gjør ingen verdens ting om hullet ikke blir helt rundt.

sjokoladekake med hull iPlasser resten av bunnene oppå den nederste bunnen, med et godt lag glasur mellom hvert lag.Jeg plasserte utstikkeren min midt på kaken og la bunnene rundt denne men det er ikke nødvendig.

sjokoladekake med overraskelse

Når alle bunnene med unntak av toppen er plassert på kakefatet så fyller du hullet med valgfritt godteri. Hvis du har utstikkeren inni kaken så tar du den vekk før du fyller i godteriet. Det gjør seg veldig godt med non-stop, smarties eller m&ms men annet smått godteri fungerer selvfølgelig også. Legg på glasur på den øverstekake bunnen .

godteri inni kakePlasser så på kakebunnen som blir toppen av kaka.

sjokoladekake med fyll

Dekk så hele kaken med glasur og evt. marsipan/fondant. Pynt kaken etter eget ønske og gled deg villt og hemningsløst til du skal overraske barna med godteri inni kaka!

legokake

10 kommentarer

  1. Hei, brukte du fondant som topplokk? Kunne du kanskje delt mønsteret du skar ut?
    Hilsen Kristin

    1. Hei. Jeg brukte marsipan, synes det er enklere å jobbe med enn fondant. Jeg har dessverre ikke noe mønster, tror jeg skar ut på frihånd 🙂

  2. Hei denne kaken såg fancy ut og jeg vil prøve meg på at bruke samme sjokoladekrem som deg.
    Har tenkt jeg skall trekke kaken med hvit fondtant. Tror du det går eller vil den synes igjenom?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *