Baking for alle Kaker Langpannekaker Sjokoladekaker

Sjokolade langpannekake

Det er først nå i vår at jeg skjønte hvorfor Toro selger såpass godt av sine kakemikser som de gjør. Nå er det avslutninger, sommerfester, dugnader og fotballcup’er på rad og rekke. I en hektisk hverdag skjønner jeg at mange tyr til 1-2-3-kaker  når man må stille med bakverk til barnas arrangementer. Jeg tok det derfor som en utfordring til meg selv å komme opp med en oppskrift på en saftig og knallgod sjokoladelangpannekake, som er (tilnærmet) like enkel å lage som Toro. Den skal være luftig, saftig, smakfull og ikke minst ha en veldig god glasur. Altså en heftig utfordring.

Denne kaken er veldig lett å lage, ingen tidkrevende eller avanserte steg. Selv glasuren rører du sammen på null tid. Det beste av alt – dette er den beste langpanne-sjokoladekaken jeg noengang har smakt. Faktisk så spiste jeg 3 store stykker nå i kveld, etter at sommerfesten i barnehagen ble utsatt pga været. Jeg hadde tenkt å legge hele kaken i fryseren men jeg måtte jo smake for å se om jeg synes det var verdt å legge ut oppskriften. Og etter 1 bit var det helt umulig å stoppe… 🙂

Prøv den da vel, du kommer ikke til å angre. Og du…. ikke glem å la den stå i romtemperatur i MINST 30 minutter før du serverer den 🙂

Jeg bruker en form på ca 25*35 cm til denne kaken.

 

[gmc_recipe 3985]

Jeg synes kokos er innmari godt oppå en slik kake, men du kan like gjerne pynte med fargerikt kakestrøssel, non-stop, seigmenn eller friske jordbær eller bringebær. Her er det bare å slå seg løs 🙂

9 kommentarer

    1. Takk for det,
      jeg synes den er kjempegod jeg også 🙂 Jeg har aldri forsøkt å lage den laktosefri, men da må du bytte ut smøret med laktosefri margarin, samt benytte laktosefri rømme istedenfor kulturmelk. Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver 🙂

  1. Naaaam! Denne må prøves ? Hvilken str. er langpanna? Ser at det avstår liten, men tenker på målene.

    1. Hei Ida, det går fint ja. Du kan erstatte kakao med like mengder oboy, da blir det litt mildere sjokoladesmak 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.