Disse blåbærmuffinsene er proppet fulle av blåbær og de har en deilig, knasende sprø smuldretopping. De inneholder kulturmelk og dette er en av få muffins jeg har smakt som er like gode og saftige selv neste dag, de fleste muffins blir tørre og litt kjipe når de ikke spises den samme dagen som de er bakt.
Disse muffinsene blir aller best hvis du bruker gode, norske blåbær. De kan være frosne eller ferske, hvis du bruker frosne bær kan det være du må steke muffinsene et par minutter lengre.
Blåbærmuffins med sprø topping
Saftige, myke muffins med en knasende topping.
Servings: 20 muffins
Ingredients
Muffins
- 200 g meierismør romtemperert
- 180 g sukker
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 2 dl kulturmelk
- 200 g blåbær
Smuldretopping
- 40 g hvetemel
- 50 g sukker
- 40 g meierismør
Instructions
Muffins
- Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggene i smørkremen, ett og ett mens du rører imellom hvert egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt ca halvparten av det over i smørkremen. Bland sammen. Tilsett kulturmelken og rør inn. Sikt så inn resten av melblandingen og bland sammen til en jevn røre, men ikke rør mer enn nødvendig.
Smuldretopping
- Smuldre mel, sukker og smør sammen med fingrene, i en bolle.
Montering
- Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.Sett frem muffinsformer. Jeg bruker små papirformer i et metallbrett. Hvis du ikke har et metallbrett er det lurt å bruke doble papirformer slik at de bedre holder formen. Fyll litt røre i hver form, strø over godt med blåbær, klem bærene litt ned i røren. Fyll over litt mer røre slik at formen er ca 2/3 full. Strø over smuldretopping på toppen, og legg på noen flere blåbær. Stek muffinsene i ca 18 minutter, midt i ovnen.