Rosa brownies med melis på toppen var bestillingen fra min kjære Sarah som skulle feire bursdagen sin. Jeg lagde slike brownies til hennes bursdag i fjor og hun ønsket å få noen som var akkurat like i år. I fjor ‘jukset’ jeg og brukte posebrownies, da jeg som så mange andre travle småbarnsmødre noen ganger tar de enkle løsningene. I år hadde jeg god tid til å forberede bursdagen så jeg fant ut at jeg ønsket å komme opp med en oppskrift på brownies som skal smake bedre enn Toro, være tilpasset barns smak (altså ikke for mørke), smake godt (for meg må gode brownies inneholde ekte sjokolade), samt at de må være superenkle å lage. Resultatet ble en oppskrift hvor alle ingrediensene røres sammen i en gryte, lite arbeid og lite oppvask. Smaksmessig, og utseendemessig, ble de en innertier så dette er en oppskrift som kommer til å bli mye brukt hos meg fremover.
Hvis du skal lage disse til voksne, eller du har barn som liker mørke brownies, så kan du tilsette 3 ss ekstra med kakao i røren.
Du kan godt droppe melisglasuren på disse om du ønsker, evt bare sikte over litt melis for dekorens skyld:)
Sarahs rosa brownies
Ingredients
Brownies
- 300 g meierismør
- 3 ss kakao
- 100 g mørk sjokolade
- 6 egg
- 600 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 250 g hvetemel
Glasur
- Melis
- Vann
- Rosa konditorfarge / pastafarge
- Strøssel / sjokoladekanpper
Instructions
Brownies
- Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Smelt smøret på medium varme i en stor kjele. Mens smøret smelter grovhakker du sjokoladen. Når smøret er helt smeltet så fjerner du kjelen fra varmen og tilsetter kakao og sjokolade i smøret. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og alt er jevnt blandet.
- Rør inn eggene, deretter sukkeret. Sikt hvetemel og vaniljesukkeret over i kjelen. Bruk en håndvisp og rør til alt melet er jevnt fordelt. Legg et ark bakepapir i bunnen og oppover sidene av en liten langpanne, ca 22 * 30 cm stor. Hell over røren. Stek brownies i ca 35 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Glasur
- Når kaken er helt avkjølt så snur du kaken opp ned. Grunnen til at jeg snur kaken opp/ned er at toppen på en brownies er litt smuldrete så det er vanskelig å smøre melisglasuren pent utover kaken uten at flak løsner fra toppen av kaken, og dermed blander seg sammen med melisen. Bland sammen melis med vann og litt rosa konditorfarge til du har en tykk glasur. Den skal være såpass tykk at den såvidt er litt rennende. Smør glasuren jevnt utover kaken. Strø gjerne over litt fint strøssel hvis du har det. Jeg hadde noen rosa m&m i kjøkkenskapet mitt som jeg pyntet med sammen med strøsselet. Skjær kaken opp i firkantede stykker før melisen rekker å stivne helt. Disse brownies kan fint lages et par dager før de skal serveres, oppbevar de da i en helt tett boks i kjøleskapet.