Høytider Jul

Brune pinner

Brune pinner kalles også for kolakaker. Kola er svensk for karamell og det er fordi disse kakene har en nydelig smak av karamell 🙂 Disse kakene er min favoritt blant de tradisjonelle ‘tørre’ julekakene og jeg har en finfin tradisjon med å unne meg en slik brun pinne som frokostdessert til kaffen hver eneste helgemorgen i hele desember. Nammmm….

Brune Pinner

Ingredients

  • 200 g sukker
  • 200 g meierismør
  • 1 eggeplomme
  • 300 g hvetemel
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 eggehvite
  • mandler grovhakket
  • perlesukker

Instructions

  • Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggeplomme og sirup.
    Bland det tørre sammen og sikt det over i røren. Bland sammen. Ikke rør mer enn til alt akkurat er jevnt fordelt.
    Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.
    Fordel deigen i 4 like store emner. Trill ut hvert emne til en pølse som er litt kortere enn lengden på et stekebrett.
    Legg 2 pølser på et bakepapir og kjevle de i bredden til de er ca 1/2 cm tykke. Gjenta med de 2 andre pølsene, legg de på et annet bakepapir. Deigen vil ese en god del under steking så kakene vil bli en god del bredere enn de er nå 🙂
  • Pensle deigen med eggehvite. Strø over mandler og perlesukker. Jeg benyttet hvitt perlesukker men du kan like gjerne benytte vanlig perlesukker.
    Stek ett brett av gangen, i ca 10 minutter. Kakene er ferdige når de er gyldne.
    Når kakene er ferdig stekt så skjærer du de i strimler på skrå. Dette må gjøres mens kakene enda er varme. Avkjøl kakene på rist før de legges i en tett kakeboks.

1 kommentar

  1. They also happen to be one of the most beloved Christmas cookies in Norway. Their incredible flavor and ease in making are probably what makes them stand out and has given way to their popularity across the country, with some considering them as one of the 7 Norwegian Christmas cookies, or These are one of my personal favorite cookies to make during the holidays and I like to use a mixture of white and brown sugar in my recipe, for flavor and texture. When making brune pinner, feel free to swap the almonds for another nut you may prefer, or omit if you have allergies.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating