Festkaker Kaker Klassiske kaker Suksesskaker

Verdens beste suksessterte

Kan dette virkelig være verdens beste suksessterte? Jeg mener iallefall det, iallefall helt frem til jeg får servert en suksessterte som kan slå denne 😉 Det jeg synes er så godt med denne er at jeg rister mandlene litt i ovnen før jeg bruker de i bunnen, for å få frem en enda bedre nøttesmak. I tillegg er det en helt magisk myk konsistens på gulkremen. Jeg tilsetter smøret i kremen mens kremen er varm, slik at smøret smelter inni kremen

Verdens beste suksessterte

Ingredients

Mandelbunn

  • 200 g mandler
  • 200 g melis
  • 5 eggehviter
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Gulkrem

  • 5 eggeplommer
  • 0,8 dl kremfløte
  • 75 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 125 g meierismør
  • 0,25 ts salt

Dekor

  • Pistasjenøtter
  • Sjokoladeperler
  • Raspet sjokolade

Instructions

Mandelbunn

  • Rist mandlene i stekeovnen ved å legge de på et bakepapirkledd stekebrett og steke de midt i ovnen på 190 grader over undervarme i 7 minutter. Avkjøl de så til romtemperatur.
  • Start med å kverne mandlene. Hvis du har en food processor kan du gjerne bruke den, du behøver ikke bruke mandelkvern. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken.
    Bland deretter mandlene med hvetemel og bakepulver.
    Pisk eggehvitene til bløtt skum, tilsett så gradvis melis mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
  • Kle en runde kakeformer på 24-25 cm i diameter med bakepapir i bunnen og fordel røren jevnt i formen.
    Stekes på 175 grader over undervarme, på brett, midt i ovnen i 35 minutter.
    La kaken avkjøles i formen, på rist, til den er helt romtemperert.

Gul krem

  • Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
    Rør hele tiden i bunnen med en visp mens du lar blandingen nærme seg kokepunktet, benytt middels varme. Når du ser røren begynner å tykne kan du trekke kjelen bort fra varmen, røre godt rundt og deretter plassere kjelen tilbake på varmen en kort stund mens du rører hele tiden.
    Det er en fordel om du klarer å unngå at kremen koker, da kan den korne seg. Kremen er ferdig når du ser den har begynt å bli ganske tykk. Den tykner av å holde seg rett under kokepunktet.
    Når kremen er tyknet så fjerner du kjelen fra varmen. Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet.
    Avkjøles til romtemperatur før du forsiktig fordeler kremen over mandelbunnen.

Dekor

  • La kaken få stå i kjøleskapet et par timer så kremen blir god og fast før du dekorerer kaken. Jeg pyntet den ved å strø over sjokolade som jeg raspet på et rivjern. I tillegg grovhakket jeg pistasjenøtter og la på noen fine sjokoladeperler i gull jeg fant i skapet mitt.

Notes

Denne kaken kan fint lages glutenfri, da kan du erstatte melet med 2 ss melis 🙂

. Det gir en mykere og fyldigere krem, som er knall gul, i motsetning til den mer luftige og lyse kremen man får når man pisker smøret inn i avkjølt krem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating