Festkaker Kaker Ostekake

Bringebærostekake med 3 lag gelé

En ostekake er alltid like godt. Når man i tillegg bygger den opp lagvis med 3 lag gelé blir kaken i tillegg ekstra pyntet og festfin. Denne varianten smaker friskt og godt av bringebær og er slettes ikke vanskelig å lage, men du må beregne litt ekstra tid for det er viktig at hvert lag får stivne før du legger på det neste, slik at lagene blir jevne og klare og ikke blander seg sammen.

[gmc_recipe 3647]

IMG_0807

 

IMG_0796

IMG_0792

8 kommentarer

 1. Hei!
  Jeg lurer på den ostekaka, hvor høy blir den ca? Holder en vanlig springform? Lurer også på hvordan du får kantene så glatte? Mine blir alltid litt ujevne.. Ser du tipser om plaststrips, hvor kjøper du det? Noe annet tips? Svar gjerne på mail om du har mulighet, tenkte å prøve og lage denne til en konfirmasjon i helga?
  Mvh Kristin

  1. Hei Kristin,
   dette svaret kommer kanskje for sent men det blir nok ca 7 cm høy. Jeg er litt usikker på hvor høy en vanlig springform er men den blir muligens litt lav? Mål den du har, tror den bør være minst 7 cm.
   Kantene blir rette når du bruker slike plaststrips ja, de har de f.eks på Traktøren eller Kitch’n.
   Jeg ser ikke alltid kommentarene på denne siden med en gang så send meg en melding på facebook hvis det er et spørsmål som haster! 🙂

   mvh
   Marit

 2. Hei
  Jeg lagde denne kaken i helgen, ble veldig fin både på utseende og smak, men når jeg skulle transportere den ble det fullstendig katastrofe ? kaken skle fra hverandre i gelelagene, slik at nederste laget med ostemasse og gele ble sittende på plass og resten lå som 2 separate lag oppå. Fikk reddet den så noenlunde før servering, men oppskjæring ble jo ett kaos siden lagene skle runt. Hva har jeg mon gjort galt her ?

  1. Huff da, det var trist å høre. Jeg har selv transportert denne flere ganger men jeg kjører alltid ekstremt forsiktig når jeg har en kake i bilen. Tror ikke du kan ha gjort noe galt, men kan det ha blitt noen brå svinger da du kjørte mon tro?

  2. Hei, transporterte du kaka med springformen? Jeg skal lage denne i dag, og må transportere kaka i morgen…. Nå ble jeg veldig usikker på valg av kake…. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.