Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistens slik at det tilfredsstiller de små munnene. Det er ikke så mye som skal til, f.eks kan du erstatte halvparten av kakao’en i din mørke sjokoladekake med hvetemel, eller bytt ut den mørke sjokoladen med melkesjokolade. Barn er heller ikke så glade i nøtter eller harde bunner så jeg anbefaler å droppe det også. Hold smakene enkle men søte så er barna stort sett fornøyd:) I dag skal jeg dele oppskriften jeg liker best når jeg skal lage sjokolademuffins til barn.
Oppskrift sjokoladecupcakes
Oppskriften gir ca 18 cupcakes
4 egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100g smør
3 ss kakao
2 ts natron
6 dl hvetemel
Pisk sammen egg, sukker og kefir. Smelt smøret, avkjøl det litt og rør i. Bland sammen det tørre, sikt det inn i røren og bland godt. Fordel i formene, ca 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen på brett, 175 grader i ca 15 minutter. NB – du må følge med på steketiden, stikk med en tynn metallpinne i midten av en muffins for å sjekke om den er ferdig.
Avkjøl muffinsene helt før du pynter de med valgfri glasur. Min favoritt av lyse sjokoladesmørkremer, den samme som jeg benyttet denne gangen, finner du her. Den er veldig god, smakfull, mild og luftig. Sprøyt på glasuren og pynt gjerne med non-stop eller annet fargerikt strøssel.
nb, som alltid når jeg omtaler sjokoladekaker/cupcakes må jeg presisere at disse bør serveres romtemperert. Ta de ut av kjøleskapet minst en time før de skal serveres. Kaken blir saftigere og sjokoladekremen blir mykere og SÅ mye bedre når den er temperert 🙂
Lik gjerne siden min på facebook så holder du deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter:
Hei. Dette ser ut som veldig gode cupkakes. Jeg får ikke linken til sjokoladesmørkremen til å virke fra ipad. Hvor finner jeg oppskriften på kremen? Takk for hjelpen 🙂
Hei,
jeg var visst litt for rask da jeg la ut oppskriften på cupcakes, for jeg hadde ikke rukket å legge ut oppskriften på kremen. Nå er oppskriften på krem lagt ut, og lenken oppdatert. Lykke til og beklager forvirrelsen;) -marit
[…] Les hele beskrivelsen […]
hei, jeg finner ikke kremoppskriften: hvor kan jeg finne den?
Hei Lina,
her er den: http://bakeprosjektet.no/sjokoladekrem/
Hei cupcakesene ser veldig gode ut, hvor mange blir det?
Hos meg gav denne oppskriften kun 8 muffins!! Brukte lignende former også.
Hei Karoline,
takk for tilbakemelding. Jeg skal oppdatere oppskriften!
Så bra! De var utrolig gode:) skal lage flere i dag:)
Hei
Jeg lurte på om det er greit å doble oppskriften. Også lurte jeg på hvor store muffinsformer du bruker?
Hei Anne,
det går helt fint. De jeg bruker er litt større enn vanlige tynne papirformer 🙂
-marit
175 grader i 12 min virker lite.. Var halvferdige da. Nokon som har erfaring?
det samme her, ikke ferdig i det hele tatt..
Hmmm, jeg har oppdatert oppskriften. Det er alltid viktig å følge med på bakverk da steketid kan variere veldig fra ovn til ovn 🙂
Disse ble veldig gode. Jeg halverte oppskriften, og fikk 12 muffins, kunne sikkert fått en eller to til uten en på 3 år som elsker røre, haha 🙂 men steketiden stemte ikke med min ovn, sto inne i 25 minutter før dem var ferdig!
Hei,
tusen takk for tilbakemeldingen! Jeg skal prøvebake de på nytt og se om jeg må oppdatere oppskriften 🙂
Hei!
Holder disse seg like gode dagen etterpå?
Hei, de holder seg fint så lenge de er godt pakket inn 🙂
Hei,
Kan disse fryses? Skal bake til dåp, og har en del å bake før dagen.
ja, det går fint. Når de fryses vil de løsne fra papirformene sine 🙂