Kremer & Glasurer

Lys sjokoladekrem

En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt. Når det er snakk om bakverk til barn er det alltid denne kremen mitt smakspanel av søte små barn/tantebarn sverger til. Den er passe søt, veldig luftig, smelter i munnen og har en skikkelig god sjokoladesmak pga melkesjokoladen den inneholder. Denne kremen egner seg like godt som fyll/trekk til kaker og som topping på cupcakes. Husk bare å server bakverk med denne kremen romtemperert!

 

Oppskrift melkesjokoladekrem

125 g romtemperert smør
250g melis
2 ts vaniljesuker
2 ss kaffe
1 ss fløte, evt melk
125 g melkesjokolade
1 egg

Smør, 125 g melis og vaniljesukker blandes til det blir lyst og luftig. Bland kaffe, fløte og melkesjokolade i en bolle. Plasser denne i microbølgeovnen og sett på middels effekt. Ta ut bollen hvert 45 sekund og rør godt. Gjenta helt til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur før du tilsetter sjokoladen i smørkremen. Bland inn egget. Tilsett resten av melisen og visp godt til alt er blandet og du har en fin, jevn og luftig sjokoladekrem.

Denne kremen er ikke bare en favoritt hos barna, jeg synes selv den er kjempegod. Benytter du 70% sjokolade istedenfor melkesjokolade får du en enda tydligere sjokoladesmak. Håper oppskriften faller i smak 🙂

 vibakes

42 kommentarer

 1. Hei. Bare lurer på dette med smøret, klarer ikke blande romtemperert smør med melis og vaniljesukker så det blir lyst og luftig jeg. Kan man ikke på en måte smelte smøret først ? Når smøret er mer eller mindre hardt så går det jo ikke an å blande akkurat !? Noen tips ? 🙂 elsker bloggen din 🙂 lager masse av dine oppskrifter.

  1. Hei,
   så koselig at du prøver ut oppskriftene mine:) Du bør ikke smelte smøret nei, men det er en STOR fordel om du har et mikseblad som har en slikkepott ytterst på din kjøkkenmaskin. Et slikt blad får man kjøpt til som ekstrautstyr til både Kenwood & Kitchenaid. Det heter flexi beater/beater blade. Alternativt fungerer det greit med en håndmikser. Bruker du en vanlig kjøkkenmaskin er det en tålmodighetsprøve å bland smør og sukker/melis hvitt og luftig fordi smøret fester seg ytterst langs kantene i bakebollen din, og du må da slå av maskinen, skrape ned kantene med en slikkepott, og vispe igjen X antall ganger for å få resultatet du ønsker. Her er lenke til hvordan dette bladet ser ut: http://www.kenwoodworld.com/en-au/products/kitchen-machines/attachments/chef-sized-flexible-beater—44001—aw44001001

 2. Hei! Viss man dobler oppskriften, skal der også haes i 2 egg eller holder det med ett selv om en dobler alt det andre?

 3. Jeg skal bake sjokoladekaken din til helgen og tenkte å prøve denne sjokoladekremen som fyll og under MMF topp.

  Skal bruke 28 form og satser på å få 2 lag med fyll + det som skal være rundt under MMF’en.

  Tror du det blir for søtt?
  Og hvor mange porsjoner av kremen bør jeg beregne?

  1. Hei Linn,
   Jeg tror ikke det blir for søtt nei.
   Jeg synes alltid det er vanskelig å beregne hvor mye fyll som går med, men ettersom en 28 cm stor kake er ganske stort ville jeg laget 2, evt 3 porsjoner, avh av hvor mye fyll du ønsker inni kaken.

   mhv Marit

  1. Hei Solfrid,
   nei det gjør den ikke, den er stabil og god. Men dette er en smørkrem så er det veldig varmt blir den myk, men det skal veldig høye temperaturer til før den smelter 🙂

   mvh Marit

 4. Hei, Ble litt forvirret av at det plutselig sto «Tilsett resten av melisen..» for jeg kan ikke se at man skulle holde av noe av melisen til slutt? Jeg brukte all meslisen fra start og det gikk greitt:-)

  1. Hei Maria,
   det skjønner jeg godt at du ble. Oppskriften er nå korrigert, takk for tilbakemeldingen 🙂

   mvh Marit

 5. Hei 🙂 Kan ein lage roseswirls med denne kremen? Eg har laga Annas sjokoladekake, skal ha bringebærmousse inni, og har lyst å lage roseswirls. Ser at det ofte er frosting med kremost som brukast til dette, men har nokon i familien som ikkje so godt likar kremostsmaken :0 Difor lurte eg på ein sjokoladekrem, som er fast nok til roser 🙂

  1. Hei Mona,
   det kan du definitivt gjøre, det har jeg gjort selv flere ganger. Denne kremen er fast nok. Lykke til!

 6. Hei.

  lurer på om det er 2ss pulver kaffi eller er det 2ss ferdiglaget kaffi(med vann) for når jeg prøvde med pulver så var det mye kaffe klumper i det.

 7. Hei:)
  Fikk lyst til å prøve disse cupcakene som et supplement til en barnedåp.:) Når du skriver smør, så mener du setersmør, ikke margarin?

 8. Hei! Skal lage sjokoladecupcakesene du har delt oppskrift på til sommerfest i bhg, og ble usikker på om det er greit med kaffe i smørkremen til barn?

  1. Hei,
   det går finfint. Jeg bruker alltid kaffe i sjokoladesmørkrem til barn. Det gir en fin fylde til kremen men kaffesmaken er ikke merkbar. Jeg lover 🙂

  1. Hei Lisbeth,
   det går helt fint. Sjokoladen kan du smelte i et vannbad, altså at du grovhakker den, legger den i en glasskål og plasserer den som et lokk over en kasserolle med kokvarmt vann.

 9. Hei! Kremen har jeg brukt nå 4 ganger og det er en favoritt her i hus. Mammaen min liker ikke sjokoladekake så godt, men med denne kremen blir kala nydelig sier hun. Hun har aldri spist så mye av ei sjokoladekake før 🙂 Hehe.

  Men jeg lurer på om man kan bytte ut kaffe med melk, og bytte ut sjokolade med hvit sjokolade istedenfor? Veldig glad i konsistensen i kremen og når kala er i kjøleskapet blir kremen himmelsk ? men skal lage ei kake i babyshower og vil gjerne ha den lys så jeg kan putte rosa konditorfarge i!

  1. Hei, takk for fine ord 🙂 du kan fint bytte ut ingredienser slik du sier ja, men smaken blir nok litt ‘tam’ og kremen vil oppleves som noe søtere. Lykke til!

 10. Hei,

  Jeg vil lage denne kremen til en stor langpannekake, holder det å gange oppskriften med 3 tror du?

  På forhånd rakk.

  Rose

 11. Hei. Stivner denne kremen? Er på jakt etter en stabil krem, men som ikke blir «melis-stiv», men som er mer kremete i konsistensen. Kan denne brukes under ganache-drip, når man lager dripcake?

 12. Hei, kan man bruke denne under marsipanlokk? Ser den inneholder litt fløte/melk – er så liten at det kanskje ikke påvirker slik at marsipanen «svetter»?

  1. Hei,
   denne kan fint brukes under marsipanlokk, det har jeg gjort mange ganger. Marsipanen vil ikke svette 🙂

 13. Hei, tenker å ha denne kremen på cupcakes i en barnebursdag, men må lage uten egg pga allerg, har du en god erstatning jeg kan prøve? På forhånd takk for svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *