Kremer & Glasurer

Lys sjokoladekrem

En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt. Når det er snakk om bakverk til barn er det alltid denne kremen mitt smakspanel av søte små barn/tantebarn sverger til. Den er passe søt, veldig luftig, smelter i munnen og har en skikkelig god sjokoladesmak pga melkesjokoladen den inneholder. Denne kremen egner seg like godt som fyll/trekk til kaker og som topping på cupcakes. Husk bare å server bakverk med denne kremen romtemperert!

 

Oppskrift melkesjokoladekrem

125 g romtemperert smør
250g melis
2 ts vaniljesuker
2 ss kaffe
1 ss fløte, evt melk
125 g melkesjokolade
1 egg

Smør, 125 g melis og vaniljesukker blandes til det blir lyst og luftig. Bland kaffe, fløte og melkesjokolade i en bolle. Plasser denne i microbølgeovnen og sett på middels effekt. Ta ut bollen hvert 45 sekund og rør godt. Gjenta helt til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur før du tilsetter sjokoladen i smørkremen. Bland inn egget. Tilsett resten av melisen og visp godt til alt er blandet og du har en fin, jevn og luftig sjokoladekrem.

Denne kremen er ikke bare en favoritt hos barna, jeg synes selv den er kjempegod. Benytter du 70% sjokolade istedenfor melkesjokolade får du en enda tydligere sjokoladesmak. Håper oppskriften faller i smak 🙂

 vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

20 Kommentarer

  • Svar Barnas sjokolademuffins | Bakeprosjektet 31. juli 2014 at 19:51

    […] Min favoritt av lyse sjokoladesmørkremer, den samme som jeg benyttet denne gangen, finner du her. Den er veldig god, smakfull, mild og luftig. Sprøyt på glasuren og pynt gjerne med non-stop […]

  • Svar philly 18. oktober 2014 at 11:47

    Hei. Bare lurer på dette med smøret, klarer ikke blande romtemperert smør med melis og vaniljesukker så det blir lyst og luftig jeg. Kan man ikke på en måte smelte smøret først ? Når smøret er mer eller mindre hardt så går det jo ikke an å blande akkurat !? Noen tips ? 🙂 elsker bloggen din 🙂 lager masse av dine oppskrifter.

    • Svar Marit 19. oktober 2014 at 12:57

      Hei,
      så koselig at du prøver ut oppskriftene mine:) Du bør ikke smelte smøret nei, men det er en STOR fordel om du har et mikseblad som har en slikkepott ytterst på din kjøkkenmaskin. Et slikt blad får man kjøpt til som ekstrautstyr til både Kenwood & Kitchenaid. Det heter flexi beater/beater blade. Alternativt fungerer det greit med en håndmikser. Bruker du en vanlig kjøkkenmaskin er det en tålmodighetsprøve å bland smør og sukker/melis hvitt og luftig fordi smøret fester seg ytterst langs kantene i bakebollen din, og du må da slå av maskinen, skrape ned kantene med en slikkepott, og vispe igjen X antall ganger for å få resultatet du ønsker. Her er lenke til hvordan dette bladet ser ut: http://www.kenwoodworld.com/en-au/products/kitchen-machines/attachments/chef-sized-flexible-beater—44001—aw44001001

  • Svar Legokake | Bakeprosjektet 10. november 2014 at 18:54

    […] Fyll og smør opp kaken din. Jeg benyttet Annas Sjokoladekake og en melkesjokoladekrem. […]

  • Svar Lys sjokoladekrem | Recipeseasy.com 2. februar 2015 at 15:49

    […] Les hele beskrivelsen […]

  • Svar britt 5. april 2015 at 20:35

    Hei! Viss man dobler oppskriften, skal der også haes i 2 egg eller holder det med ett selv om en dobler alt det andre?

    • Svar Marit 6. april 2015 at 20:02

      Hei Britt,
      ha gjerne i 2 egg, men du kan da med fordel droppe eggehviten i det ene egget 🙂

  • Svar britt 9. april 2015 at 18:08

    Tusen takk for svar 🙂

  • Svar Linn 10. juni 2015 at 21:20

    Jeg skal bake sjokoladekaken din til helgen og tenkte å prøve denne sjokoladekremen som fyll og under MMF topp.

    Skal bruke 28 form og satser på å få 2 lag med fyll + det som skal være rundt under MMF’en.

    Tror du det blir for søtt?
    Og hvor mange porsjoner av kremen bør jeg beregne?

    • Svar Marit 5. juli 2015 at 21:22

      Hei Linn,
      Jeg tror ikke det blir for søtt nei.
      Jeg synes alltid det er vanskelig å beregne hvor mye fyll som går med, men ettersom en 28 cm stor kake er ganske stort ville jeg laget 2, evt 3 porsjoner, avh av hvor mye fyll du ønsker inni kaken.

      mhv Marit

  • Svar Solfrid 27. juni 2015 at 10:10

    Smelter denne kremen lett på varme sommerdager?

    • Svar Marit 5. juli 2015 at 21:24

      Hei Solfrid,
      nei det gjør den ikke, den er stabil og god. Men dette er en smørkrem så er det veldig varmt blir den myk, men det skal veldig høye temperaturer til før den smelter 🙂

      mvh Marit

  • Svar Maria Mathisen 29. juni 2015 at 20:09

    Hei, Ble litt forvirret av at det plutselig sto «Tilsett resten av melisen..» for jeg kan ikke se at man skulle holde av noe av melisen til slutt? Jeg brukte all meslisen fra start og det gikk greitt:-)

    • Svar Marit 5. juli 2015 at 21:27

      Hei Maria,
      det skjønner jeg godt at du ble. Oppskriften er nå korrigert, takk for tilbakemeldingen 🙂

      mvh Marit

  • Svar Mona Nyløy 23. juli 2015 at 14:15

    Hei 🙂 Kan ein lage roseswirls med denne kremen? Eg har laga Annas sjokoladekake, skal ha bringebærmousse inni, og har lyst å lage roseswirls. Ser at det ofte er frosting med kremost som brukast til dette, men har nokon i familien som ikkje so godt likar kremostsmaken :0 Difor lurte eg på ein sjokoladekrem, som er fast nok til roser 🙂

    • Svar Marit 26. juli 2015 at 20:37

      Hei Mona,
      det kan du definitivt gjøre, det har jeg gjort selv flere ganger. Denne kremen er fast nok. Lykke til!

  • Svar Jenny 30. august 2015 at 09:39

    Hei.

    lurer på om det er 2ss pulver kaffi eller er det 2ss ferdiglaget kaffi(med vann) for når jeg prøvde med pulver så var det mye kaffe klumper i det.

    • Svar Marit 6. september 2015 at 20:07

      Hei Jenny,
      det er 2 ss ferdiglaget kaffe ja, gjerne sterk 🙂

  • Svar Liv Kari Aasen 6. november 2015 at 14:13

    Hei:)
    Fikk lyst til å prøve disse cupcakene som et supplement til en barnedåp.:) Når du skriver smør, så mener du setersmør, ikke margarin?

    • Svar Marit 15. november 2015 at 21:06

      Hei,
      helt riktig. Jeg mener Tine Meierismør, jeg bruker aldri margarin jeg 🙂

      mvh Marit

    Svar