Gjærbakst Søt gjærbakst Til barna

Pokemon-boller

Når min 6 år gamle sønn og alle hans kamerater har dilla på Pokemon, og moren hans stadig vekk prøver å komme på nye og morsomme ting å bake, så sier det seg selv at jeg måtte prøve meg på å lage pokemon-skolebrød. Det var slettes ikke vanskelig men man må beregne litt mer tid enn når man lager vanlige skolebrød. Heldigvis var det verdt innsatsen, gutta snakker fortsatt om disse bollene og spør når jeg kan lage de igjen.

Fremgangsmåte

Du kan bruke hvilken oppskrift du ønsker på søt gjærdeig, jeg brukte min supre bolleoppskrift. Hvis du lurer på hvorfor mine boller ser litt ‘spraglete’ ut så er det fordi jeg gikk tom for hvetemel og måtte erstatte noe av hvetemelet med grovt mel. Det var ikke planlagt men bollene smakte akkurat like godt og de ble bittelitt sunnere 🙂

Følg oppskriften din, eller min, helt frem til den er ferdig med forhevingen. Da elter du deigen sammen. Del deigen opp i jevnstore emner som du triller til runde boller. Plasser disse på et bakepapirkledd stekebrett. Klem bollene flate.

IMG_6432 (2)

Etterhev bollene i ca 40 minutter. Klem sammen et hull midt i hver bolle med en t-skje eller fingrene dine, fyll hullet med vaniljekrem.

IMG_6433 (2)

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

IMG_6434 (2)

Når bollene er helt avkjølte heller du litt kokos i en skål. I en annen skål blander du tykk glasur laget av melis og vann. Med en skje stryker du melisglasur utover halve bollen. Prøv å vær nøye med å få glasur helt inntil vaniljekremen, og å få rette streker der glasuren skal grense mot det fargede partiet. Rull bollen i kokosmassen, men kun delen hvor det er melisglasur. Om det blir tynt noen steder så kan du trykke på litt ekstra kokos der det er behov.

Så blander du melis, vann og litt farge(rød, gul eller blå) (bruk en ordentlig pastafarge, f.eks fra Wilton/Americolor/Squires, vanlig konditorfarge tror jeg ikke gir sterk nok farge) slik at du får en tykk glasur. Stryk denne over resten av bollen.

La den fargede glasueren tørke litt før du starter med neste steg, hvis ikke risikerer du at den svarte og den fargede glasuren blander seg…

Bland melis, vann og litt svart pastafarge i en liten bolle. Fordel denne over i en sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt svart melisglasur i mønster slik jeg har på bollen nedenfor, altså rundt vaniljekremen og i skillet mellom hvitt og rødt/blått/gult.

Verre var det ikke 🙂

pokemonbolle

Disse bollene gikk unna på høykant både hos store og små.

synne

 

De fineste hendene jeg vet om <3

sander

 

Jeg må informere om at bollene er inspirert av Meny-butikken Søndersrød i Larvik. De la ut bilder av at de hadde lagd slike boller og jeg synes det var så fantastisk kult at jeg måtte prøve jeg også! 🙂

For flere gode oppskrifter på skolebrød kan dere gå inn på Brød og Korn sin teamside om skolebrød

pokebolle
Skoleboller skolebrød pokemon pokeball

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *