Festkaker Kaker

Pavlova med hj.laget sjokoladesaus

Her på Bakeprosjektet prøver jeg til stadighet ut nye kombinasjoner av kjente klassikere. Denne gangen var jeg ansvarlig for å ta med kake til sommerfesten på jobb. Mine kollegaer er noen skikkelig kakemomser så jeg ønsket å diske opp med noe ekstra godt, noe jeg kunne forberede mest mulig på forhånd. En Pavlova dukket tidlig opp i mitt hode, men jeg var usikker på hvordan jeg skulle smaksette den. Til slutt falt valget på vaniljekrem, min überfantastiske fyldige hjemmelagde sjokoladesaus, og friske bær bestående av jordbær, mango, kirsebær og bringebær. Resultatet ble helt magisk, en av mine kollegaer konstaterte at dette var den aller beste kaken han noensinne har smakt (Jeg er tilbøyelig til å være enig), han spurte til og med om han kunne få ta med et stykke hjem til sin kone slik at hun også fikk smake. Det er komplimenten sin det 😀 Sjokoladesausen er nok det som ga den ekstra piffen som løftet kaken helt opp til himmelen.

Oppskrift pavlova bær sjokolade vaniljekrem

Oppskrift Pavlova

6  romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker, gjerne finkornet hvis du har
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 250 grader.

Visp eggehviter med 0,5 dl sukker til det blir stivt. Tilsett hvitvinsedikken mens du visper. Bland sammen resten av sukkeret, maizenaen og vaniljesukkeret og tilsett dette i en veldig tynn stråle mens du visper på middels hastighet. Når blandingen er helt stiv og blank er massen klar til å sprøytes ut på bakepapiret.

Tegn en sirkel på ca 26 cm på bakepapiret. Nå kan du enten fordele massen jevnt innenfor sirkelen med en slikkepott, eller du kan gjøre som meg – smøre et tynt lag innenfor sirkelen og deretter flytte massen over til en sprøytepose og sprøyte ut et pent mønster på toppen.

pavlova_oppskrift

Skru nå ned temperaturen i stekeovnen til 105 grader. Stek bunnen på brett på nest nederste rille i stekeovnen i ca 70 minutter, eller til den såvidt begynner å bli gyllen i kantene slik min er på bildet nedenfor. Skru så av stekeovnen, sett døren litt på gløtt og la bunnen stå i den kalde stekeovnen natten over.

pavlova_sjokolade

Montering

Vaniljekrem
2 dl kremfløte
Hjemmelaget sjokoladesaus, Oppskrift her
Friske bær etter eget ønske

Visp fløten til en fast krem, bland denne forsiktig med vaniljekremen. Ikke rør for mye for da vil kremen bli rennende. Rett før servering stryker du et godt lag med krem over marengsbunnen. Hell over et godt lag med sjokoladesaus. Denne sausen er så god så du behøver ikke være gjerrig;) Toppes med et godt lag med frisk frukt/bær. Nyt!

Oppskrift pavlova bær sjokolade vaniljekrem

Bortsett fra smaken og at denne kaken er så lettvint å lage, er fordelen med denne kaken at den kan forberedes 95% på forhånd. Jeg stekte kakebunnen 2 dager før selskapet og oppbevarte bunnen i en tett boks. Tidlig på dagen hvor vi skulle spise kaken lagde jeg klar sjokoladesausen, vaniljekremen og kuttet opp frukten. Alt dette tok jeg med i separate bokser til selskapet og monterte kaken på få minutter, rett før vi skulle spise den. Helt perfekt.

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *