Dåpskaker Dekorkaker

En rosa dåpskake i 2 etasjer

Ettersom jeg har 4 små jeg må ta meg av, 2 2-beinte og 2 4-beinte, lager jeg ikke så mange dåpskaker lengre. Men innimellom tar jeg meg tid til å lage en. Og da koser jeg meg skikkelig og tar meg god tid til å få kaken ekstra fin. Denne kaken til lille Tomine havner på topp-3 over de dåpskaker jeg har laget som jeg er mest fornøyd med. Jeg ble skikkelig fornøyd, og det var så gøy å lage en kake som er litt annerledes enn de typiske ‘Bakeprosjektet’-kakene. Dette er en kake jeg blir glad av å se på 🙂

 

dapskake_jente_baby2wp

Dette er en 2-etasjes sjokoladekake med marsipantrekk. All pynt er laget i marsipan. En sløyfe på siden av kaken har jeg aldri prøvd før, og har heller ikke sett det tidligere på en dåpskake noe sted, men jeg synes det var skikkelig søtt. På denne kaken har jeg byttet ut de tradisjonelle perlene i rutemønsteret på siden av kaken, og erstattet de med små hvite hjerter. En søt detalj som jeg kommer til å ha på flere kaker fremover.

dåpskake_jente_baby

En baby samt noen små sommerfugler er  fast inventar på mine dåpskaker.

dåpskake_jente_bokstavklosserBokstavklosser er en gjennganger på dåpskaker, det er en søt detalj. Jeg har blitt ekstra fornøyd med bokstavklosser etter at jeg begynte å male bokstavene hvit for å få teksten enda tydligere.

dåpskake_jente_rosaEn enkel kake men likevel skikkelig dekorativ. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ha flere roser på kaken, men etter hvert som jeg begynte å plassere på pynten så jeg at kaken ble penere hvis jeg unnlot å feste på de siste rosene. Dette er en erfaring jeg har fått de siste årene, at kakene ofte blir penere hvis man begrenser pynten 🙂

Utover høsten har jeg planlagt tilsammen 3 dåpskaker, og jeg GLEDER meg til å begynne planleggingen av de 🙂

Hva synes du om denne kaken?

8 kommentarer

  1. Hei Tina,
   jeg legger en papplate under den øverste etasjen, og støtter opp den andre etasjen med et par tykke solide sugerør i kaken under, som pillarer. Man serverer ved å begynne å kutte i det øverste laget 🙂

   mvh Marit

 1. Hei! Nydelig kake! Hva bruker du når du maler det hvite på bokstavene? Har vært på utkikk etter noe sånt

  1. Hei Lisa,
   jeg har brukt en blanding av flere farger – men mest ‘dusty rose’ fra americolor, med litt ‘fuchsia’ fra samme produsent. Og muligens en rosafarge til men det husker jeg ikke 🙂

   Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *