Dessert Høytider Påske

Påskeegg med hvit sjokolade og appelsincurd

Nå gleder jeg meg så innmari til påske at jeg allerede har tyvstartet litt. På lørdag reiser jeg til hytta på Røros og blir der i over en uke, så for å få feiret litt påske hjemme så har vi allerede funnet frem påskepynten og tjuvstartet på påskebaksten. På søndag hadde vi middagsgjester og jeg benyttet selvsagt anledningen til å få laget en påskedessert. Denne desserten har jeg gledet meg til å lage i månedsvis og har tenkt mye på hvordan den skulle bli best mulig. Konklusjonen ble en superluftig fløyelsmyk hvit sjokolademousse kombinert med en frisk og fyldig appelsincurd. For å få litt tyggemotstand tilsatte jeg kuler av melkesjokoladecrisp i moussen, men du kan like gjerne benytte grovhakket Daim.

Det som gjør denne desserten helt spesiell, bortsett fra den gode smaken, er selvfølgelig at den blir servert i eggeskall og ser ut som om det er vanlige egg. For å klargjøre eggeskallene må du vha en skarp kniv dele rå egg langt oppe på skallet. Selve egget kan du f.eks bruke til vafler, eggerøre eller til å lage en kake. Når eggeskallet er tømt så skyller du innsiden i varmt vann og fjerner hinnen inni egget. Hvis du ønsker brune egg slik som jeg har, så lar du eggeskallene koke sammen med det ytterste skallet fra en løk i ca 10 minutter. Tørt så eggene.
Brunt eggeskall

Når desserten skal monteres så tar du litt sjokolademousse over i et stort beger med helletut. Sett eggeskallene i eggeglass eller en tom eggekartong slik at de står stødige. Hell i litt hvit mousse. Strø så over litt melkesjokoladecrisp eller litt grovhakket Daim. Hell så over mer mousse slik at det nesten kommer opp til kanten. Hvis du får mousse til overs så fordel denne i en skål, denne kan serveres ved siden av for de som er ekstra dessertsultne 😉

Sett moussen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Fordel litt appelsincurd i en sprøytepose med stor tipp. Sprøyt ut litt curd i midten av hvert egg. Resten av curden kan du ha i en pen skål som serveres ved siden av, denne curden er så innmari god at jeg tok på en stor ekstra skje med curd i mitt egg da jeg spiste denne desserten 🙂

Ingredienser Appelsincurd

 • 1 Appelsin
 • 0,5Sitron
 • 1 Kryddermål (1 ml) Malt stjerneanis (Evt 2 stk hele stjerneanis)
 • 4 Eggeplommer
 • 150 G Sukker
 • 150 G Meierismør (Kaldt)

Framgangsmåte

Steg 1 Riv skallet fra hele appelsinen og den halve sitronen, unngå å få med det hvite for det gir en bitter smak.

I en kjele blander du eggeplommer, sukker, appelsinskall, sitronskall, anis, 110g presset appelsinjuice, 20g presset sitronjuice.

Rør hele tiden mens du koker opp på medium varme. Kok i ca 1 minutt. Hvis du merker at det begynner å koke mye tar du kjelen av platen i noen sekunder mens du rører godt.

Del smøret opp i små terninger som du rører inn gradvis mens du visper. Hell curden over i et glass, gjerne gjennom en sil slik at du blir kvitt skall og evt stjerneanis hvis du benytter hel stjerneanis.

Ingredienser Hvit sjokolademousse

 • 3,75dl kremfløte
 • 1 eggeplomme
 • 20g sukker
 • 300g hvit sjokolade (finhakket)
 • 1 plate gelatin

Framgangsmåte

Steg 1 Legg gelatinplaten i kaldt vann.
Finhakk den hvite sjokoladen og ha den i en stor bolle.

Varm opp 1,5dl kremfløte sammen med eggeplommen og sukkeret i en kasserolle. Rør hele tiden. Blandingen skal helt opp til kokepunktet men den skal ikke koke. Når blandingen har holdt seg helt oppunder kokepunktet i 2 minutter så fjerner du kjelen fra varmen.
Rør inn gelatinplaten.

Steg 2 Sil den varme fløten over sjokoladen. Rør hele tiden. Nå skal sjokoladen smelte men det gjør den som regel ikke, derfor plasserer vi bollen over et vannbad med kokende vann som mens vi rører forsiktig hele tiden helt til all sjokoladen er smeltet.

Nå må du vente til sjokoladen er helt romtemperert før du pisker 2,25 dl kremfløte til en bløt krem. Rør inn ca 1/3 av kremen forsiktig inn i sjokoladen med en slikkepott. Rør så inn enda 1/3 og tilslutt resten av kremen.

Fordel moussen i porsjonsskåler eller i vaskede eggeskall.

Oppskrift dessert påske

Påskedessert

2 kommentarer

 1. Hei! Jeg lagde disse i fjor og de var så gode. Nå finner jeg ikke igjen ingrediensene i oppskriften? 🙁

  1. Hei Birte,
   beklager at oppskriften hadde falt ut. Det skyldes en ufrivillig oppgradering av nettsiden min før jul. Nå skal alt være på plass 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *