Denne fyldige, myke rabarbrakaken med knasende, sprø kokostopping er helt perfekt å servere på fine sommerdager. Jeg synes den smaker aller best når den serveres lun, med vaniljekrem eller søt fløtekrem ved siden av.
Rabarbrakake med sprø kokostopping
Ingredients
Rabarbrakake
- 4 egg
- 200 g sukker
- 2 dl kondensert melk vanlig, usøtet type
- 0,5 dl nøytral olje f.eks solsikkeolje
- 200 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 5 dl rensket rabarbra i biter
Sprø kokostopping
- 100 g meierismør
- 150 g sukker
- 100 g kokos
- 2 ts vaniljesukker
Instructions
- Sett stekeovnen på 170 grader over/undervarme. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Rør inn kondensert melk og olje. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt dette inn i røren. Vend melet forsiktig inn med en slikkepott. Kle bunnen av en rund kakeform, 24-25 cm i diameter, med et bakepapir. Fordel røren i formen. Legg forsiktig rabarbrabitene på toppen av kaken, du behøver ikke stappe de ned i røren - de vil synke noe ned når kaken stekes. Stek kaken i 30 minutter, midt i ovnen.
- Mens kaken steker lager du den sprø toppingen. Smelt smøret på svak varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn sukker, kokos og vaniljesukker. Når kaken har stekt i 30 minutter øker du temperaturen i ovnen til 210 grader. Åpne døren til stekeovnen, ta stekebrettet med kaken halvveis ut fra ovnen slik at den fortsatt står i litt av varmen. Legg forsiktig kokostoppingen jevnt over hele kaken, du må legge den veldig lett nedpå kaken slik at kaken ikke faller sammen. Stek kaken videre i 10 minutter. Sjekk med en kakepinne eller strikkepinne om kaken er ferdig stekt, kaken skal være fast og det skal ikke være rester av kakerøre når du stikker pinnen midt i kaken. Hvis kaken ikke er ferdig steker du videre i 5 minutter før du tester om kaken er ferdig.Når kaken er ferdig stekt avkjøler du den i formen til den er lunken. Da kan du løsne den forsiktig fra formen ved å skjære langs innsiden av kanten på formen med en skarp kniv. Server kaken med iskrem eller pisket fløtekrem.