Festkaker Kaker Ostekake

Oreo drømmekake

En oreokake er en sikker vinner til enhver anledning. Jeg har til dags dato ikke opplevd at noen ikke har likt en oreokake. Det er noe med kombinasjonen av den sprø kjeksbunnen, den fyldige ostekremen og den luftige sjokolademoussen. Lettvint å lage er den også. Det finnes mange varianter av en oreokake, her er min favoritt:

IMG_1631

I denne oppskriften har jeg valgt den enkle varianten med sjokolademousse fra pose. Kaken blir selvfølgelig enda bedre hvis du lager sjokolademoussen selv!

Oppskrift Oreokake

3 pakker Oreo Cookies
100 g smeltet smør
250g kremost naturell, Philadelphia eller Tine
2,5 dl melis
1 pakke kremfløte
5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse
3 dl h-melk

Knus 2 av pakkene med oreokjeks til veldig små biter, bland med det smeltede smøret og press blandingen ned i en kakeform, ca 24 cm.

Bland kremost og melis i en kjøkkenmaskin til det blir fluffy. Bland halvparten av fløten med halvparten av sukkeret og visp til en bløt krem. Bland kremen med kremosten og bre over kjeksbunnen. Grovhakk halvparten av den siste kjekspakken og strø over ostekremen. Sett kaken kjølig i ca en time.

Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken og bre denne over den avkjølte ostekremen. Sett kaken kjølig i en time.

Pisk resten av fløten med resten av sukkeret til en stiv krem. Pynt toppen av kaken med dette. Strø over resten av kjeksene. Hvis du har litt sjokoladesaus så er det dekorativt å drysse litt av denne over kjeksene. Litt friske bringebær gjør seg godt som et fargerikt innslag.

La kaken stå kjølig i et par timer før du fjerner kakeformen og serverer på et pent fat.

IMG_1636

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *