Festkaker Kaker Sjokoladekaker

Smakfull Snickerskake

Noen ganger må man unne seg noe ekstra. En kake som er mer som godteri enn en kake. En kake som er så smakfull og kraftig at det holder med et lite stykke, gjerne i godt selskap av en kopp dampende kaffe. Nettopp dette er bakgrunnen for at jeg laget denne kaken. Min samboer hadde lyst på noe godt og hadde lyst på Snickerskake, en kake han hadde fått servert på jobb. Hmmmm, Snickerskake? Jeg må innrømme at jeg i utgangspunktet var litt skeptisk i og med at jeg selv ikke er særlig entusiastisk over peanøtter, uansett i hvilken form de serveres. Menmen, som baker er jeg åpen for å prøve det meste. Altså brettet jeg opp armene, inviterte min søster med familie på kaffebesøk og tryllet frem ingrediensene.Snickerskake_sjokoladekake_peanøtter

Kaken var veldig grei og enkel å lage, og den smakte helt fantastisk. Det siste kan alle i min familie bekrefte 😉

Peanøttbunn87747693

2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.

 

Karamellganache

70 g sukker186327395
1 ¼ fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.

 

Sjokolademousse

150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)
75 g usaltet smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.

Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.

Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner.

Jeg valgte å modifisere den originale oppskriften ved å strø et lag grovhakkede peanøtter på marengsbunnen når den var ferdigstekt, før karamellen ble helt på. I tillegg lagde jeg en sjokoladeganace ved å koke opp 1,5 dl kremfløte, ta kjelen av platen og deretter røre inn 150 g mørk sjokolade. Ganachen helles over kaken som et siste lag. Avkjøl til sjokoladen stivner.

Ta ut av ringen før servering. Pynt om ønskelig med noen peanøtter og litt sjokoladedekor.

Snickerskake_sjokoladekake_peanøtter

vibakes

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *