Dessert Porsjonskaker

Baileys-terter med bringebær

I dag har jeg hatt besøk av Adresseavisen som har filmet en reportasje om meg ifm Hele Norge Baker. I den anledning ønsket de at jeg skulle bake noe godt, enkelt og kreativt. Det første som da slo meg var at jeg måtte lage noe smått, en hel kake tar for lang tid å lage og er ikke like enkelt. Hjernen snurret videre og kom så opp med Cupcakes. Cupcakes er godt det, men synes også det er litt ‘ut’. Hmmmm, macroner tar jeg ikke sjansen på (for mye som kan gå galt) og cakepops er litt for enkelt. Valget falt på sjokoladeterter. Med mint-Baileyskrem og toppet med friske bringebær. Mmmm….

IMG_0342Jeg må innrømme at det trolig ikke er den beste idé å prøve ut noe for første gang når man har tv-innspilling men det er slik jeg er, synes det er litt kjedelig å bake det samme flere ganger, det er så mye mer moro å eksperimentere! Jeg kan si så mye som at jeg angret meg litt da jeg presset tertedeigen ned i formene og kom på at jeg ikke hadde noen plan B i tilfelle kakene kom til å sitte fast i formene;)

 Oppskrift tertebunn

150g hvetemel

100g kaldt smør i terninger

50g melis

1 egg

bland mel, smør og melis hurtig i kjøkkenmaskinen din, tilsett så egget og bland til massen såvidt har samlet seg. Avkjøl i kjøleskapet i minst 30 min men gjerne et par timer/natten over. Kjevle så ut til en 3mm tykk leiv og stikk ut rundinger som du presser forsiktig inn i terteformene dine. Avkjøl tertene i Ca 30 minutter i kjøleskap, prikk de med en gaffel og stek på 180g midt i ovnen til skjellene blir gyldne, Ca 17 minutter. Avkjøles.

 Sjokoladefyll

200g sjokolade i små biter

90g romtemp smør

200 g melis

1dl kremfløte

0,5 dl baileys

varm opp fløten til det nærmer seg kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til den er oppløst. Avkjøles til romtemperatur. Bland smør og melis hvitt og luftig. Tilsett sjokoladen og rør godt. Tilsett tilslutt Baileysen.

Fyll de avkjølte terteskjellene med en god skje sjokoladekrem. Pynt med friske bringebær og et lett melisdryss. disse tertene nytes helst romtempererte:) Nyt!

 IMG_0331 IMG_0332

IMG_0333 IMG_0340 IMG_0342

 

2 kommentarer

  1. Hei! Hvor mange terter er oppskriften din beregnet for? Og beregner du en terte per person? Jeg skal lage dessert til minimum 8 personer. Bør jeg doble oppskriften?

    1. Hei,
      disse tertene er ganske små så jeg tror nok det holder til ca 15 terter iallefall. Erfaringsmessig holder det med en terte pr person så det holder å lage en enkel oppskrift. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *