Makroner, Påske, Porsjonskaker

Påskemakroner med suksesskrem

Makroner med suksesskrem er mine favorittmakroner. Det blir som en liten munnfull med suksessterte. Disse passer ekstra fint i påsken med sin knallgule krem. I år laget jeg en ny vri, ved å forme makronene som egg og ved å strø over litt fargerikt strøssel på toppen.

Disse makronene holder seg i kjøleskapet i 4-5 dager, eller ca 6 måneder i fryseren.

Suksesskremen må stå i kjøleskap og stivne i minst 2 timer for å bli fast nok til å holde formen før du fyller den i makronene. Du kan gjerne lage kremen dagen før du skal bake makronene.

Ingredients

Makroner

  • 150 g mandelmel
  • 170 g melis
  • 100 g eggehvite 3-4 egg
  • 80 g sukker

Suksesskrem

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang evt 2 ts vaniljesukker
  • 1 liten klype salt
  • 100 g meierismør
  • Fargerikt strøssel kan sløyfes

Instructions

Suksesskrem

  • Bland eggeplommer, sukker, fløte og frø fra vaniljestangen eller vaniljesukker i en kjele. Kok opp mens du rører, fortsett å røre mens det koker et par minutter. Fjern kjelen fra varmen og rør inn litt og litt av smøret. Rør til alt smøret er helt fordelt i kremen.
  • Hell kremen over i en bolle. Dekk bollen med plastfolie. Legg plastfolien helt nedpå den varme kremen, da unngår du snerk.
    Suksesskremen avkjøles på kjøkkenbenken før du lar kremen få stivne i kjøleskapet i minst 2 timer.

Makroner

  • Sikt melis og mandelmel to ganger. Kast klumper som blir igjen i sikten. Hvis det blir igjen veldig mye mandelmel på grunn av dårlig malte mandler (det ble det hos meg), så kan man ta overskuddet etter siktingen i en bolle og finmale det med stavmikseren. Nå kan det siktes på ny sammen med resten av melis- og mandelmassen.
  • Pisk eggehvitene på lav styrke i en mikser til det skummer. Sørg for at både visper og bakebolle er helt rene. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en stiv og blank marengs.
  • Bland deretter inn mandel- og melisblandingen med en slikkepott. Tilsett litt gul- eller rosafarge. For å få perfekte makroner er det viktig at du rører akkurat lenge nok. Rør med slikkepotten til du ser at massen blir blank og renner litt utover. Fordel massen over i en sprøytepose med en stor rund tupp.
  • Hvis du vil ha eggeformede makroner slik jeg har laget så kan du tegne et egg på et ark, klippe det ut, og deretter bruke det som mal til å tegne opp eggeformer på et bakepapir. La eggene være ca 5 cm høye. Eller du kan bruke et makronpapir med ferdig tegnede sirkler, eller tegn opp sirkler på et bakepapir, cirka 4–5 centimeter i diameter. Snu papiret slik at tegningene kommer på baksiden. Fyll sirklene med makronmasse som du sprøyter ut ved hjelp av en sprøytepose.
  • Når du har fylt opp et helt brett med makroner så holder du godt i stekebrettet og dunker det hardt rett ned i kjøkkenbenken en gang eller to. Dette for å få ut eventuelle luftbobler. Hvis du ser noen luftbobler som ligger rett under overflaten, så stikk hull på disse med en skarp nål. Luftbobler kan føre til at makronene sprekker under steking.
    Strø over litt strøssel, enten over hele makronen eller i en rad på midten.
  • Sett makronene til tørk i romtemperatur i cirka 20 minutter.
  • Stek makronene i varmluftsovn på 170 grader i cirka 13 minutter, midt i ovnen. Plasser et tomt stekebrett på rillen under stekebrettet ditt. Avkjøl makronene.

Montering

  • Når makronene er helt avkjølte fjerner du de fra papiret.
    Del opp makronene i par slik at hver del har en partner som er omtrent like stor.
    Fordel suksesskremen i en sprøytepose med en stor rund tupp, eventuelt en stjernetupp, og sprøyt krem på den andre delen av makronparet. Sett de to sammen.
    Makronene smaker aller best hvis du oppbevarer dem ett døgn i kjøleskap før du spiser dem. De bør oppbevares i en tett boks, og holder seg i kjøleskap i 4-5 dager.
    Makronene kan fint fryses.

 

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar