Cupcakes Porsjonskaker

Saftige sitroncupcakes med blåbærcurd og kremostglasur

Noen ganger får jeg en ide til et bakverk som jeg ikke klarer å slutte å tenke på. Som jeg tenker på både dag og natt helt til jeg får prøvd det ut. Slik var det når jeg kom frem til saftige, smakfulle sitroncupcakes fyllt med blåbærcurd og med en søt kremostglasur. Er du ikke enig? Høres ikke dette ut som en uimotståelig kombinasjon? Jeg må innrømme at denne oppskriften er typisk meg, de oppskrifter jeg virkelig klør i fingrene etter å prøve ut er der jeg kombinerer mange ulike smaker. Nå var tiden inne for en ny type cupcakes. Og jeg kan garantere at de innfridde. Til de grader! Det var mye ‘mmmmmmmmm’ og ‘oj, disse var gode’ da mine kollegaer ble forsøkskaniner på fredag;)

blåbær_cupcakes

Disse cupcakene er veldig enkle å lage. Hvis du dropper blåbærcurden tar det i tillegg kort tid. De er kjempegode selv uten curden men jeg synes overraskelsen man får når man kommer til den smakfulle blåbærkjernen er noe av det som gjør disse cupcakene helt uimotståelige. Jeg benytter økologiske sitroner i oppskriften. Ofte merker jeg ingen forskjell på økologiske og ‘vanlige’ produkter men når det gjelder sitroner er forskjellen som natt og dag. De økologiske sitronene har en helt annen smak og sødme enn de som er sprøytet. Mye deilig sitron og i tillegg rømme i oppskriften gjør at disse er skikkelig smakfulle og saftige. Jeg ønsket å ha selve kaken i fokus denne gang, og ikke frostingen, derfor laget jeg en god frosting som er halvt flytende istedenfor en stor og tyngre frosting som man sprøyter på i en tykk swirl.

Sitroncupcakes

225g smør
1,2 dl ferskpresset sitronsaft
1,2 dl melk
220g sukker
2 egg, sammenvispet
1,2 dl seterrømme
2 ts vanilje
2 ts sitronskall, tettpakket (kun det gule, ikke få med noe av det bitre hvite)
300g hvetemel
1 ts natron

Sett stekeovnen på 180 grader.

Smelt smør sammen med sitronjuice og melk på medium varme i en kasserolle. Når smøret er smeltet så fjerner du kasserollen fra kokeplaten, tilsetter sukker og rører til alt sukkeret er oppløst. Tilsett rømme, egg, vanilje og sitronskall og bland godt sammen. Avkjøl denne blandingen til romtemperatur.

I en annen bolle blander du mel og natron. Tilsett den flytende væsken og bland godt. Røren er på dette punktet relativt rennende men det er korrekt. Hell blandingen over i former og fyll de 3/4-fulle. Stekes i 18-20 minutter midt i ovnen. Ikke åpne døren til stekeovnen før 18 minutter har gått da disse er så fulle av væske at de kan falle sammen hvis du gjør det. Avkjøles på rist.

 

Blåbærcurd

300g frosne blåbær
0,5 dl vann
2 eggeplommer
2 egg
1 dl sukker
100g smør
1 ss sitronsaft

Hell de frosne bærene sammen med vannet i en kjele. Varm opp på svak varme til alt er tint opp. Juster deretter varmen til medium og la blandingen småkoke til det meste av vannet er fordampet.

Bland egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett blåbærblandingen, via en sil, mens du rører. Tilsett smøret gradvis og tilslutt sitronsaften. Kok opp og la dette småkoke i ca 10 minutter til blandingen begynner å bli tykk. Avkjøles. Curden fylles derfor i en sprøytepose med en stor, rund tipp. Press tip godt ned i midten av en cupcake og press inn curd til du merker at det begynner å bli fullt inne i kaken. Gjenta i alle cupcakes.

blåbærmuffins

Kremostglasur

1,5 dl kremfløte
Litt vanilje
200g kremost naturell
200g melis
1ss ferskpresset sitronjuice

Visp kremfløte og vanilje til en bløt krem. I en annen bolle blander du kremost, melis og sitronjuice smidig og glatt. Tilsett kremen og visp godt i et par minutter. Bruk en skje og bre et godt lag av glasuren over hver cupcake. Den er halvt flytende. Pyntes med friske blåbær.

 Friske blåbær på toppen gjør at kakene ser friske og innbydende ut, i tillegg til at de indikerer at cupcakene inneholder blåbær på innsiden. blåbær_oppskrift

Disse søte formene er fra Miss Etoille. Jeg har benyttet doble former for å unngå misfarging av formen.

blåbær_sitron_oppskrift

Når man begynner å spise cupcakene får man en meget positive overraskelse når man finner en smakfull blåbærcurd-kjerne i midten.   sitroncupcakes_kremost_frosting

1-2-3 nyt! sitronmuffins_blåbær

Da kan jeg ikke gjøre annet enn å ønske deg lykke til, og anbefale denne oppskriften på det sterkeste!

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *