Halloween, Til barna

Gresskarkjeks til Halloween

Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du tegner ansikter på disse gresskar-kjeksene, la gjerne barna være med å lage sine egne.

Denne oppskriften på vaniljekjeks er ganske stor, til 11 gresskarkjeks brukte jeg kun ca 1/3 av deigen. Du kan altså med fordel halvere oppskriften hvis du ikke ønsker å lage for mange kjeks. Jeg puttet resten av deigen min i fryseren for å bruke til dekorerte kjeks til jul;)

Oppskrift vaniljekjeks

200 gram smør, romtemperert
200 gram sukker
400 gram mel
1 egg
2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver

Bland smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og vanilje og bland sammen. Tilsett melet og rør til du har en jevn deig, men ikke bland mer enn nødvendig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg den til avkjøling i kjøleskapet i minst en time.

Når du skal kjevle ut kjeksene så anbefaler jeg å kjevle de ut på bakepapir, men med plastfolie mellom deigen og kjevlen din. Det er fordi denne deigen ikke henger godt sammen og vil lett falle fra hverandre uten plastfolien. Kjevle deigen ca 4-5 mm tykk.

Stikk deretter ut sirkler med en rund utstikker, mine er ca 5 cm i diameter. Deretter klemte jeg litt på hver runding for å få kjeksene litt ovale. Til slutt skar jeg til en liten ‘dings’ som skal etterligne gresskarets stilk. Legg kjeksene til kjøling i kjøleskapet i 15 minutter før du steker de. Det er nødvendig for at kjeksene skal holde formen under steking.

halloweencookies

Kjeksene stekes på brett på nest nederste rille i ovnen, 180 grader i ca 9 minutter. NB, disse kjeksene skal ikke være brune når de er ferdigstekte, de skal være helt lyse, så ikke stek de for lenge.

Når kjeksene er helt avkjølte kan du pynte de. Jeg benytter royal icing til dette, den er fastere enn vanlig melisglasur og holder dermed formen bedre.

Oppskrift royal icing

1 eggehvite, gjerne romtemperert
1/4 ts sitron
ca 190 gram melis

Visp eggehviten med bittelitt av melisen på medium hastighet til den er stiv. Tilsett melisen gradvis mens du visper. Tilsett sitronen. Visp til massen er blank og fin og helt stiv. Gjerne 6-7 minutter.

Ta av litt av icingen og tilsett oransje farge. Fyll den over i en sprøytepose med en liten rund tipp på. Sprøyt omrisset av kjeksen slik jeg har gjort på bildet nedenfor.

halloweencookies2Når du har tegnet omrisset på alle kjeksene så lager du fyllmassen til kjeksene. Da tar du litt mer av icingen og blander i oransje, samt litt vann til du når en konsistens som en ganske flytende yoghurt. Hell denne massen over i en sprøytepose med en litt større tipp. Fyll deretter denne massen innenfor omrisset på alle kjeksene. Hvis det er vanskelig å få massen til å renne helt ut til kanten kan du hjelpe til ved å benytte en nål/fyrstikk til å flytte massen helt inntil kantene. Det er viktig at hele kjeksen blir dekket av oransje masse.

Når alle kjeksene er fylt med oransje masse, og den har rukket å stivne, kan du ta den gjenværende royal icing og farge den svart. Fordel den svarte icingen over i en sprøytepose med en liten, rund tipp. Dekk stilkene på gresskarkjeksene med svart farge og tegn på ansikter på gresskarene dine.

halloweencookies3

halloweencookies4

Disse kjeksene holder seg i opptil flere uker hvis de oppbevares kjølig og i en tett boks.

Når du først har lært deg teknikken med å dekorere kjeks så er det kun fantasien som setter grenser for hvilke andre kjeks du kan dekorere. Det er veldig dekorativt med slike kjeks på et kakebord 🙂

denne siden finner du alle mine innlegg ang Halloween.

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar