Festkaker Jul Kaker Sjokoladekaker

Adventskake med nøttebunn, kokoskrem & melkesjokolademousse

I dag kan jeg friste med en fantastisk god kake bestående av nøttebunn, kokoskrem og en deilig fløyelsmyk sjokolademousse. Jeg toppet kaken med en speilglasur, det er slettes ikke vanskelig men hvis du ikke tør å begi deg ut på speilglasuren så kan du fint lage denne kaken uten speilglasuren, da kan du strø litt kakaopulver på toppen av kaken istedenfor.

Start med å lage nøttebunnen:

[gmc_recipe 3433]

Mens nøttebunnen steker kan du lage kokoskremen:

[gmc_recipe 3446]

Når kokoskremen er helt avkjølt kan du kle innsiden av en kakeform med blank kakeplast. Hvis du ikke har det kan du kle formen med bakepapir. Det aller beste er om du har en kakering som er like stor som bunnen. Hvis ikke bruker du kakeformen som du stekte nøttebunnen din i. Den er sannsynligvis bittelitt for stor men det går helt fint. Plasser nøttebunnen i den kledde kakeformen og smør kokoskremen utover. Det er ikke sikkert at du behøver all kokoskremen, laget bør ikke bli mer enn ca 1 cm høyt med kokoskrem.

Lag så sjokolademoussen:

[gmc_recipe 3438]

Hell sjokolademoussen over kokoskremen og plasser kaken i fryseren.

sjokolademousse i kake

Gjerne over natten min minst i 6 timer.

Lag speilglasur og trekk kaken med denne:

[gmc_recipe 3452]

Når glasuren har fått stivnet litt kan du pynte kaken med det du måtte finne i skapet ditt. Litt friske bær gjør seg godt. Jeg pyntet med hvit sjokolade samt noen snøkrystaller jeg stakk ut i marsipan.

Kaken oppbevares kjølig til du skal spise den.

IMG_0163

 

 

adventskake

adventskake2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.