Cupcakes, Til barna

Barnas sjokolademuffins

Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistens slik at det tilfredsstiller de små munnene. Det er ikke så mye som skal til, f.eks kan du erstatte halvparten av kakao’en i din mørke sjokoladekake med hvetemel, eller bytt ut den mørke sjokoladen med melkesjokolade. Barn er heller ikke så glade i nøtter eller harde bunner så jeg anbefaler å droppe det også. Hold smakene enkle men søte så er barna stort sett fornøyd:) I dag skal jeg dele oppskriften jeg liker best når jeg skal lage sjokolademuffins til barn.

sjokoladecupcakes

Oppskrift sjokoladecupcakes

Oppskriften gir ca 18 cupcakes

4 egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100g smør
3 ss kakao
2 ts natron
6 dl hvetemel

Pisk sammen egg, sukker og kefir. Smelt smøret, avkjøl det litt og rør i. Bland sammen det tørre, sikt det inn i røren og bland godt. Fordel i formene, ca 2/3 fulle.

Oppskrift sjokolademuffins

Stekes midt i ovnen på brett, 175 grader i ca 12 minutter.

Oppskrift sjokoladecupcakes barn

Avkjøl muffinsene helt før du pynter de med valgfri glasur. Min favoritt av lyse sjokoladesmørkremer, den samme som jeg benyttet denne gangen, finner du her. Den er veldig god, smakfull, mild og luftig. Sprøyt på glasuren og pynt gjerne med non-stop eller annet fargerikt strøssel.

oppskrift sjokolade cupcakes

sjokoladecupcakesnb, som alltid når jeg omtaler sjokoladekaker/cupcakes må jeg presisere at disse bør serveres romtemperert. Ta de ut av kjøleskapet minst en time før de skal serveres. Kaken blir saftigere og sjokoladekremen blir mykere og SÅ mye bedre når den er temperert 🙂

Lik gjerne siden min på facebook så holder du deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter:  facebook

vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

16 Kommentarer

  • Svar Susanne 30. juli 2014 at 11:33

    Hei. Dette ser ut som veldig gode cupkakes. Jeg får ikke linken til sjokoladesmørkremen til å virke fra ipad. Hvor finner jeg oppskriften på kremen? Takk for hjelpen 🙂

    • Svar Marit 31. juli 2014 at 19:53

      Hei,
      jeg var visst litt for rask da jeg la ut oppskriften på cupcakes, for jeg hadde ikke rukket å legge ut oppskriften på kremen. Nå er oppskriften på krem lagt ut, og lenken oppdatert. Lykke til og beklager forvirrelsen;) -marit

  • Svar Barnas sjokolademuffins | Recipeseasy.com 6. februar 2015 at 07:41

    […] Les hele beskrivelsen […]

  • Svar lina 18. februar 2015 at 11:14

    hei, jeg finner ikke kremoppskriften: hvor kan jeg finne den?

  • Svar Heidi 26. april 2015 at 06:39

    Hei cupcakesene ser veldig gode ut, hvor mange blir det?

  • Svar Karoline 14. september 2015 at 08:08

    Hos meg gav denne oppskriften kun 8 muffins!! Brukte lignende former også.

    • Svar Marit 14. september 2015 at 19:19

      Hei Karoline,
      takk for tilbakemelding. Jeg skal oppdatere oppskriften!

  • Svar Karoline 20. september 2015 at 07:36

    Så bra! De var utrolig gode:) skal lage flere i dag:)

  • Svar Anne 29. april 2016 at 11:14

    Hei
    Jeg lurte på om det er greit å doble oppskriften. Også lurte jeg på hvor store muffinsformer du bruker?

    • Svar Marit 30. april 2016 at 19:17

      Hei Anne,
      det går helt fint. De jeg bruker er litt større enn vanlige tynne papirformer 🙂

      -marit

  • Svar Hege G Åsarmoen 19. juni 2016 at 10:12

    175 grader i 12 min virker lite.. Var halvferdige da. Nokon som har erfaring?

  • Svar Carina Marie 15. november 2016 at 22:02

    Disse ble veldig gode. Jeg halverte oppskriften, og fikk 12 muffins, kunne sikkert fått en eller to til uten en på 3 år som elsker røre, haha 🙂 men steketiden stemte ikke med min ovn, sto inne i 25 minutter før dem var ferdig!

    • Svar Marit 17. november 2016 at 21:04

      Hei,
      tusen takk for tilbakemeldingen! Jeg skal prøvebake de på nytt og se om jeg må oppdatere oppskriften 🙂

  • Svar Elisabeth 25. september 2017 at 18:33

    Hei!
    Holder disse seg like gode dagen etterpå?

    • Svar Marit 1. oktober 2017 at 22:42

      Hei, de holder seg fint så lenge de er godt pakket inn 🙂

    Svar