Kaker

Gullkake med sitron

Et problem jeg ofte har er at jeg har et stort overskudd av eggeplommer, ofte som en direkte konsekvens av at jeg elsker marengs. Derfor eksperimenterte jeg meg frem til denne gullkaken med sitronsmak, en vellykket kombinasjon av den klassiske gullkaken men med en ekstra piff i form av en god sitronsmak. Kaken er enkel å lage og veldig holdbar, 1 uke i kjøleskapet eller mange måneder i fryseren.

Gullkake med sitron

Oppskrift gullkake med sitron

150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl kremfløte
finrevet skall(kun det gule skallet) og saft fra 1 sitron, gjerne økologisk

400g Melis til glasur

Bland sammen smøret og 100 g sukker til det er hvitt og luftig. Visp sammen eggeplommene med 50g sukker til det blir eggedosis. Bland smør/sukker-blandingen og eggedosisen. Bland sammen det tørre og sikt det i. Bland godt. Visp fløten til krem og rør inn sammen med sitronen.

Smør en kakeform, her kan du bruke hvilken form du ønsker. Jeg brukte en hjerteform denne gangen men du kan gjerne bruke en liten langpanne.

Stekes på 175g nest nederst i ovnen i ca 35 minutter. Sjekk med kakenål ettersom steketiden avhenger av hvilken form du bruker.

Avkjøl kaken på rist.

Når kaken er helt kald blander du melis med litt vann til du får en tykk glasur. Smør denne forsiktig utover kaken.

Kaken tåler godt å fryses. Pakk den i så fall godt inn i plast.Gullkake med sitron

Denne kaken virker kanskje enkel men den er fantastisk frisk og saftig. Den er perfekt når man har behov for kake som man skal serveres over en periode på flere dager. Jeg brukte denne da jeg fikk besøk ifm min datters fødsel. Da kom det en jevn strøm av besøk og da var det perfekt å ha denne gullkaken i kjøleskapet, klar til servering.

Som alltid, jeg anbefaler at du tar deg tid til å la denne kaken bli romtemperert før servering hvis du har oppbevart den i kjøleskapet. vibakes

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *