oppskrift sukkerbrød saftig
Kakebunner, Kaker

Cake Boss’ saftige Sukkerbrød

Det tradisjonelle norske sukkerbrødet er en veldig deilig og luftig basis for ekte bløtkaker, og det passer meget godt kombinert med vispet krem og friske bær. Men noen ganger synes jeg det blir for luftig og porøst, og dermed for lite stabilt hvis jeg for eksempel skal lage en høy kake, eller hvis jeg skal fylle kaken med mousse eller sjokoladekrem. I slike tilfeller er Cake Boss sitt sukkerbrød helt fantastisk. Det er litt mindre luftig enn det tradisjonelle sukkerbrødet, men til gjengjeld er det mer saftig og gir litt mer tyggemotstand. Dette er min nye favoritt som jeg bruker i 90% av tilfellene jeg lager en lys kake. Et lite tips kan være å tilsette litt revet sitronskall i røren. Mmmmmm… 🙂

oppskrift sukkerbrød saftig4 store egg, romtempererte
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker, evt 0,5 ts vaniljepulver
2,5 dl helmelk
100g smeltet smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Knekk eggene i en miksebolle og la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i 4 minutter, med k-spade eller beaterblade (k-spade med slikkepott på).

Tilsett Sukker, bytt ut k-spaden med en visp, og kjør på medium hastighet i 5 minutter til du har en lys og fin eggedosis. Tilsett vanilje og rør på lav hastighet til alt såvidt er blandet sammen.

I en egen bolle sikter du de tørre ingrediensene sammen og deretter sikter du de i eggedosisen. Bland forsiktig med vispen til alt såvidt er rørt sammen.

I en kjele varmer du melk og smør på lav hastighet til smøret såvidt er smeltet. Tilsett i kakerøren og bland forsiktig med vispen til alt såvidt er rørt sammen. Bruk en slikkepott langs kanten av bollen for å være sikker på at alt er blandet.

Cake Boss sier så at man skal helle innholdet i 2 smurte former på 20 cm. Hvis du ikke har 2 former, så kan du istedenfor benytte en form på 25 cm 🙂

Kaken stekes på 160grader, midt i ovnen, helt til midten av kaken spretter tilbake når du forsiktig presser den ned. Dette tar ca 45 minutter. Et tips er at kaken skal steke ca 5 minutter til når du begynner å lukte kaken i rommet. Derfor anbefaler jeg å sette klokken på 35 minutter, hvis rommet da dufter deilig av kake kan du åpne døren og se om kaken er ferdig. Hvis du ikke kjenner noe duft venter du i enda 5 minutter før du sjekker.  Når kaken er ferdig plasserer du den på en rist og lar den stå og hvile i 10 minutter før du snur den ut av formen og lar den kjøle seg helt ned på risten.

Sånn, nå har du fått oppskriften på en super kakebunn. Da er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med. Del gjerne ditt beste tips i kommentarfeltet nedenfor!

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

12 Kommentarer

 • Svar Turid 10. august 2015 at 16:48

  Stekes hvor lenge? Man kan ikke åpne stekeovnsdøren for å sjekke om » midten av kaken spretter tilbake når den trykkes ned».
  Stekes hvor i ovnen?
  Takknemlig for svar….

  • Svar Marit 10. august 2015 at 18:58

   Hei Turid,
   den skal stekes i ca 45 minutter, men det varierer fra ovn til ovn, og hvilken temperature det er på ingrediensene dine. Du kan sette klokken på 35 minutter, men vent med å åpne ovnen og sjekke om kaken er ferdig til du kjenner duften av kaken i rommet.
   Jeg pleier å steke kaken midt i ovnen, hvis kaken din ikke har en ‘midt’, så stek på hakket nedenfor det som skulle vært midten.

   Lykke til! marit

 • Svar Maria R 7. september 2015 at 07:18

  Hei Marit,

  Takk for fin oppskrift og litt ny vri på det velkjente sukkerbrødet! Men du, hvordan får du 120 g smør til å bli 0,6 dl når det smeltes? Blir det ikke en større mengde, i hvert fall over en dl?

  • Svar Marit 9. september 2015 at 09:40

   Hei Maria,
   du har helt rett! Jeg skal oppdatere oppskriften, det må ha skjedd en feil ved konverteringen 🙂

 • Svar yodit h 5. oktober 2015 at 07:32

  Takk for fin oppskrift

  • Svar Marit 25. oktober 2015 at 19:00

   Bare hyggelig 🙂

 • Svar Rebecca 21. juni 2016 at 09:27

  Hei 🙂
  Kan jeg spørre hvor høy denne blir i 25cm form?
  Skal dele kaken i tre og trenger de litt tykkere enn til en typisk marsipankake o.l da det er til en naked cake? 🙂
  Du har ikke noe «skjema» på denne slik du har på annas sjokoladekake? 😛 Tenkte hvis jeg ønsket å ha i mer for å være sikker på at den ble høy nok 😛
  Tusen takk for svar!

  • Svar Marit 27. juni 2016 at 18:24

   Hei,
   beklager sent svar. Har ikke noe skjema nei. Hvis jeg skulle hatt den i 25 cm form, og skikkelig høy, ville jeg nok laget 1,5 ganger oppskriften 🙂

   Lykke til!

 • Svar Wenche 10. september 2018 at 13:59

  Heisann?
  Tenkte å prøve meg på denne kakebunnen. Skal den stekes på varmluft eller over-og undervarme?

  • Svar Marit 30. september 2018 at 19:33

   Hei Wenche,
   jeg steker den på over- og undervarme.

   Lykke til 🙂

 • Svar Andrea 6. august 2021 at 20:19

  Hei, håper du lager denne i sånt skjema som sjokoladekaken!🙏🏻🙏🏻 Sjokoladekaken ble kjempe bra, og denne skal jeg teste ut til datterns bursdag i september.

  • Svar Marit 15. august 2021 at 10:35

   Takk for tilbakemelding. Det blir dessverre for mye arbeid å teste ut alle størrelsene for å lage et slikt skjema, men dersom jeg prøver ut en annen størrelse så skal jeg huske å legge det inn i oppskriften 🙂

  Svar