Annas favoritt sjokoladekake
Kakebunner, Kaker

Annas sjokoladekake

I kakebakeverdenen er Annas sjokoladekake en av de aller mest brukte oppskriftene. Det er en smakfull sjokoladekake som er både saftig og holdbar og som er en favoritt både hos voksne og barn. Dette er kaken jeg som oftest benytter både til dåpskaker, bryllupskaker samt barnekaker. Den blir høy og fin og er enkel å lage. Altså den perfekte sjokoladekake 🙂 Det fine med denEn bonus med den er at man enkelt kan tilpasse den til målgruppen ved å justere opp/ned kakaomengden samt variere hvilket fyll man benytter.

AnnasOppskrift Annas sjokoladekake

Det som er fint med denne oppskriften er at den finnes tilpasset alle kakeformstørrelser. Dermed kan du enkelt finne ut hvor mye du behøver av hver av ingrediensene avhengig av hvilken størrelse du benytter på din kakeform. NB, dette er mengder som gir høye kaker 🙂

 

annassjokoladekake

Start med å vispe smør og sukker lyst og luftig. Tilsett deretter 1 egg av gangen mens du blander imellom. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kakao. Sikt i ca 1/3 av dette i røren. Bland godt. Tilsett ca 1/3 av kulturmelken i røren og bland. Fortsett slik med mel og kulturmelk annenhver gang til alt er blandet godt sammen.

Stekes på 175 grader på rist, over-og undervarme.

La kaken avkjøles på rist i formen i ca 10 minutter før du snur den opp ned på risten og fjerner formen. Avkjøles helt før du fyller og pynter kaken.

TIPS

  1. Hvis du legger gjennomvåte håndklær rundt kakeformen de første 40 minuttene av steketiden så får du en saftigere kake som blir jevnere stekt og uten en forhøyning på midten av kaken. Du slipper da også en tørr kant ytterst på kaken. HER har jeg beskrevet håndkletrikset nærmere.
  2. Hvis du ønsker en mildere kake kan du bytte ut halvparten av kakaoen med hvetemel, det gjør jeg i 90% av gangene. Kaken blir mørk nok selv med halv kakaomengde.
  3. Hvis du har en kakeform som er lav (under 6 cm) anbefaler jeg å legge bakepapir på innsiden av kantene i formen, men som stikker et par cm ovenfor toppen. Da slipper du at kakerøren renner over kanten når den heves.

spidermankake

vibakes

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

30 Kommentarer

  • Svar hilde 14. oktober 2014 at 20:38

    Hei.
    Hvor lenge før selve dagen kan jeg fylle og dekke kaken, samt legge på marsipanlokk? tenkte å lage den på fredag, fylle og pynte den på lørdag. -serveres søndag.

    • Svar Marit 15. oktober 2014 at 13:26

      Hei Hilde,
      det kommer litt an på hva du skal fylle kaken med. Hvis du fyller og smører opp kaken med en sjokoladesmørkrem så holder kaken seg finfint i 4-5 dager med marsipantrekket på. Hvis du har et fløtekrem-basert fyll så anbefaler jeg å fylle og trekke kaken slik du foreslår, altså dagen før 🙂

      mvh Marit

  • Svar hilde 21. oktober 2014 at 08:08

    Hei igjen . Må takke for gode oppskrifter! ☺

    Jeg sliter ofte med at sjokoladekakene faller sammen på midten ved steking. Hva kan dette komme av? Også denne kaken gjorde det, da i liten grad bare, men irriterende likevel.

    • Svar Marit 21. oktober 2014 at 12:32

      Hei Hilde,
      kan kaken din være litt for lite stekt? Hvis ikke, snu kaken din opp ned på en rist ca 10-15 minutter etter at du tar den ut av ovnen, da får du en jevn og fin topp på kaken:)

      mvh Marit

  • Svar Legokake | Bakeprosjektet 10. november 2014 at 18:53

    […] og smør opp kaken din. Jeg benyttet Annas Sjokoladekake og en […]

  • Svar Mia 18. november 2014 at 12:20

    Hei
    Er det mulig og bytte ut kulturmelken med allergi rømme-,melk eller yoghurt!

    • Svar Marit 18. november 2014 at 14:33

      Hei Mia,
      kulturmelken kan byttes ut ja. Benytt isåfall halvparten rømme og halvparten melk 🙂
      Lykke til!

  • Svar Julekake | Bakeprosjektet 7. januar 2015 at 21:52

    […] kaken er en Annas Sjokoladekake, fyllt med en deilig melkesjokoladekrem. Trekket er marsipan som er farget lys blå. All pyntet en […]

  • Svar Merete 9. mai 2015 at 08:50

    Hei. Ser nydelig ut. Skal bakes.
    Vil for første gang prøve meg på ett marsipanlokk.
    Har marsipan fra Pals i frysa.
    Hva har jeg øvest på kaka under marsipanlokk uten at det skal «svette»

    • Svar Marit 18. mai 2015 at 18:13

      Hei Merete,
      jeg bruker som oftest vanlig sjokoladesmørkrem utenpå kaken, samme som jeg har inni kaken 🙂 da svetter ikke marsipanlokket. nb, det er viktig at kaken ikke står rett foran viften i et kjølerom, da kan den svette uansett hva du har under lokket. Lykke til!

  • Svar Anine 14. mai 2015 at 12:10

    Steketiden på diagrammet dit : Kake 28 -25 cm 1.5 time steketid
    Kake 30-28 1 time og 40 min steketid
    Hva skal jeg følge. Baker ei på 26 nå.

    • Svar Marit 18. mai 2015 at 18:11

      Hei Anine,
      26 cm rund kake behøver ca 1t og 30 minutter. Men du må se an litt, det kommer også an på stekeovnen din:) lykke til!

  • Svar Linda 5. juni 2015 at 18:38

    Hei!
    flott side og gode tips:)
    jeg leser overalt at man skal bruke sjokoladekrem og ikke fløtekrem på kaken under en mmf ( fondant) Hva med melkesjokoladekrem under????? blir det regnet som krem eller sjokoladekrem?

    • Svar Marit 5. juli 2015 at 21:20

      Hei Linda,
      takk for fine ord. Melkesjokoladekrem under mmf/fondant går kjempefint, det regnes som en smørkrem/sjokoladekrem!
      For ordens skyld, du kan fint bruke fløtekrem under mmf/fondant også, men da bør du droppe sukker i kremen for å minimere sjansen for at trekket skal svette. Jeg foretrekker likevel faste kremer fremfor fløtekrem under lokket for da er det enklere å få et pent resultat 😉

  • Svar Janne 1. juli 2015 at 10:16

    Hva er oppskriften på sjokoladesmørkremen du bruker? 🙂

  • Svar Maria Engelsaas 18. august 2015 at 15:49

    Hvordan blir resultatet som man fryser disse?

    • Svar Marit 23. august 2015 at 21:06

      Hei Maria,
      det går kjempefint! Bare pakk kaken godt inn i plastfolie så holder den seg lenge.

      mvh Marit

  • Svar Frida 8. mars 2017 at 17:14

    Skal kaken stå i midten eller nederst?

    • Svar Marit 10. mai 2017 at 20:44

      Hei,
      jeg pleier å steke den nest nederst 🙂

    • Svar Marit 11. september 2017 at 21:24

      Hei,
      jeg pleier å ha kaken nest nederst jeg 🙂

  • Svar Bina 25. juli 2017 at 13:30

    Så fin ut de første 40 min men så sprekket den helt opp, hva kommer det av? Har brukt håndkle og fulgt oppskriftent til punkt å prikke 😭

    • Svar Marit 11. september 2017 at 21:22

      Hei, vanskelig å si hva som skjer. Den pleier ikke å sprekke hos meg. Kanskje ovnen din er litt sterkere enn min? Prøv med 10 grader lavere temperatur neste gang, og gå litt ned på bakepulvermengden. Brukte du strøkne t-skjeer?

  • Svar Margareth Bjørnstad 18. september 2017 at 20:16

    Kan selve sjokoladekaken fryses ned, taes opp dagen før servering og pyntes?

    • Svar Marit 1. oktober 2017 at 22:42

      Hei,
      det går kjempefint! Jeg fryser ofte denne kaken og den er akkurat like god etter en tur i fryseren 😉

  • Svar yvonne 15. desember 2017 at 21:08

    hei tenkte bake kaken din, men i en form 35 x 25. Hvilket resept skal jeg følge da?

    • Svar Marit 18. desember 2017 at 21:17

      Hei Yvonne,
      hmmmm – litt usikker. Du ønsker den kanskje ikke så høy hvis du bruker langpanne. Prøv 30cm da 🙂

  • Svar Hildegunn 1. mars 2018 at 14:23

    om en bruker denne oppskriften og har den i en 26 cm form. må kaken virkelig steke over en time? var ikke det veldig lenge?

    • Svar Marit 2. mars 2018 at 16:49

      Hei,
      det er veldig lenge ja. Men dette er en massiv og høy kake så den behøver å steke såpass lenge 🙂

  • Svar Hildegunn 2. mars 2018 at 21:55

    Ser på ingrediensene til den på 25 cm form, så står det 1,75 ts natron. Går det greitt å ta 1,5 ts i steden for? litt vanskelig å måle opp 1,75 ts. Rekner med at om eg går ut i frå ingrediensene til 25 cm form, så skal den går greitt til 26 cm form?

  • Svar