Høytider Kaker Ostekake Påske

Ostekake med pasjonsfrukt

Som de fleste av dere sikkert nå har fått med dere, skulle jeg egentlig ha deltatt på sjokoladekurs hos Sverre Sætre nå i mars. Dessverre kom jeg meg aldri til Oslo pga streik hos Norwegian. Skuffelsen var mildt sagt stor. Derfor bestemte jeg meg for å lage en deilig pasjonsfruktostekake, med utgangspunkt i Sverre Sætres oppskrift. I tillegg valgte jeg å pynte kaken i samme stil som Sverre Sætre gjør på mange av sine kaker. Min kake ble selvsagt ikke like vakker som Sverres kaker, men jeg ble meget fornøyd med både smak og utseende på kaken min. Dette er en perfekt kake å lage nå i påsken, både pga det fine gule utseendet samt at den smaker friskt av appelsin og pasjonsfrukt. Pasjonsfruktkakecollage

Dette er en ostekake som består av en mandelbunn basert på marengs, en ostemasse med pasjonsfrukt og hint av ananas og mandarin, toppet med hjemmelaget appelsingelé. Dekoren er en hjemmelaget sjokoladeskål med diverse godsaker oppi 😉

Som jeg skrev innledningsvis så er oppskriften basert på en oppskrift av Sverre Sætre, men jeg har modifisert den ved å tilsette smakssatt kremost, samt å legge til et lag med hjemmelaget appelsingelé på toppen. Kaken ble helt fantastisk god og frisk. Kvalitetssikret av både barselgruppe (hvor samtlige forsynte seg 2 ganger), mine foreldre, min samboer og ikke minst meg selv. Denne kaken kommer til å bli en klassiker på mine kakebord 🙂

Pasjonsfruktkake2

Nøttebunn

40g mandler
60g sukker
2 store eggehviter
12g hvetemel
Pisk 30g sukker og eggehvitene på medium hastighet til du begynner å få en stiv marengs. Tilsett så gradvis resten av sukkeret. Visp på høy hastighet til du har en stiv og fin marengs. Riv mandlene på en mandelkvern. Bland disse med mel og vend denne blandingen inn i marengsen. Stekes i en kakeform på ca 20 cm på 180 grader i 25 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Ostemasse

3 gelatinplater
4 pasjonsfrukter
250g(2 pakker) Tine kremost mandarin og ananas
150g sukker
1/2 dl appelsinjuice, gjerne presset selv
2,5 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Del pasjonsfruktene i 2, skrap ut fruktkjøttet i en sil og press ut mest mulig av saften gjennom silen. Vi ønsker ikke steinene i kaken:) Bland pasjonsfruktsaften, sukker og kremost med en kjøkkenmaskin til du har en jevn masse.

Varm opp appelsinjuicen i en kjele til den begynner å ryke. Press alt vannet ut av gelatinplatene og tilsett disse i juicen. Rør til du er helt sikker på at gelatinen har løst seg opp. Avkjøl til romtemp. Tilsett juicen i osteblandingen mens du rører godt. Pisk kremfløten til en fast krem og bland kremen sammen med ostemassen. Hell ostemassen over kakebunnen. Plasser kaken i kjøleskapet.

Appelsingelé

2 plater gelatin
1,5 dl appelsinjuice, gjerne presset selv
60 g sukker

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minst 10 minutter. Varm opp juice og sukker til det begynner å koke. Press alt vannet ut av gelatinplatene og tilsett disse i juicen. Avkjøl til romtemperatur. Hell geléen forsiktig over ostekaken din. La kaken stå i kjøleskapet til geléen har stivnet.

Dekor

Sjokoladeskålen lagde jeg ved å tape fast bakepapir til en skål plassert opp-ned. Deretter sprøytet jeg ut temperert sjokolade frem og tilbake slik at sjokoladen dekker nesten hele den nederste delen av skålen. Avkjøles godt før man forsiktig fjerner skålen fra bakepapiret. NB, du må benytte temperert sjokolade, evt non-temp-sjokolade som du får kjøpt i spesialbutikker. Frukten i skålen er penslet med litt av appelsingeléen for å holde seg frisk og blank. Makronene var jeg så heldig å ha liggende i fryseren fra før.

Pasjonsfruktkake  Pasjonsfruktkake3 Pasjonsfruktkake4

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *