Makroner Porsjonskaker

Makroner med sitronkrem

Søte makronskall fylt med en syrlig sitronkrem (lemon curd) er helt fantastisk godt. Makronene er basert på en italiensk marengs, det gir blanke fine makroner og gir meg alltid et godt resultat. Det er litt mer omstendelig enn dersom man benytter en fransk marengs som base, men resultatet er verdt innsatsen. Jeg lover 🙂

Jeg benytter ferske gårdsegg fra en liten lokal gård når jeg baker, hvor hønene går ute og får godt næringsrik mat. Det gir en veldig gul nydelig farge på sitronkremen uten at jeg har tilsatt noen farge.

Makroner med sitronkrem

Ingredients

Makroner

  • 250 g mandelmel
  • 250 g melis
  • 100 g eggehvite
  • 225 g sukker finkornet/engelsk
  • 60 g vann
  • 80 g eggehvite

Sitronkrem

  • 75 g sitronsaft friskpresset
  • Revet skall fra 1/2 sitron
  • 3 eggeplommer
  • 1 ts maisenna
  • 80 g sukker
  • 125 g meierismør usaltet

Instructions

Makroner

  • Sikt melis og mandelmel sammen. Sikt gjerne 3 ganger, hver gang kaster du de små mandlebitene som blir igjen i sikten. Rør inn 100g eggehvite og bland godt. Hvis du ønsker gule makroner (eller en annen farge), så rør inn fargen nå. Jeg brukte pulverfarge, men du kan tilsette litt pastafarge/gelefarge hvis du har det. Flytende konditorfarge anbefales ikke.
  • Pisk 80g eggehvite stivt. I en kjele koker du opp sukker og vann, benytt et termometer og la sukkerlaken koke til den når 118 grader.
    Mens du pisker eggehvitene på høy hastighet heller du sakte sukkerlaken ned i eggehvitene langs kanten av bollen, forsøk å ikke treff vispene. Fortsett å piske på medium hastighet til du har en jevn, blank og stiv marengs.
  • Bland halvparten av marengsen inn i mandelblandingen. Når alt er jevnt fordelt rører du inn resten av marengsen. Benytt en slikkepott. Rør sakte videre til du merker at konsistensen på røren blir mer flytende, den skal sakte renne litt utover når du rører.
  • Fordel røren i en sprøytepose med stor rund tipp. Sprøyt ut rundinger som er omtrentlig like stor som en 10-krone. Jeg benytter bakepapir med ferdig tegnede sirkler som mal under bakepapiret mitt, men du kan gjerne benytte en silikonmatte hvis du foretrekker det.
    La makronene tørke på kjøkkenbenken i 30 minutter før du steker de midt i ovnen på 150 grader varmluft i ca 14 minutter. Makronene er ferdig stekt når de ikke er 'vinglete' hvis du forsiktig forsøker å dra toppen av en makron til siden, den skal kjennes fast ut. Stek ett brett av gangen. Avkjøles helt før montering.

Sitronkrem

  • Bland eggeplommer, sukker og maisenna i en kasserolle. Tilsett sitronsaft og sitronskall og visp til en jevn røre.La blandingen få koke opp på medium varme til den tykner, min fikk koke i ca 5 minutter. Fjern så kjelen fra varmen og tilsett smøret, som er oppdelt i terninger. Rør til alt smøret er smeltet og blandet inn.La sitronkremen bli romtemperert før du plasserer den i kjøleskapet i en tett boks. Kremen må være helt kjøleskapskald før du fyller makronene.

Montering

  • Legg to og to makroner parvis, med bunnen opp. Forsøk å legge makronene som er like store sammen. Fordel litt sitronkrem på den ene bunnen i hvert par. Når du har fordelt krem på alle parene så klemmer du forsiktig sammen parene slik at det blir fine makroner.
  • Makronene blir aller best hvis de får ligge en dag eller to i kjøleskapet før du nyter de. De kan med fordel fryses, og holder i flere måneder i fryseboksen hvis du oppbevarer de i tett emballasje.

Jeg benyttet samme oppskriften til å lage noen veldig små makroner som jeg skal benytte som kakepynt ved en senere anledning. De små makronene behøver et par minutter mindre i stekeovnen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating