Oppskrift romruller
Høytider, Jul, Porsjonskaker

Romruller / punsjruller

Gode julerøde romruller er ikke en tradisjonell kake å lage til jul men det bør ikke være noe hinder for å prøve ut disse. I Sverige er slike romruller, kalt ‘Dammsugare’, veldig populære kaker. Det er med god grunn for de er saftige, har en herlig sjokoladesmak og er en flott liten porsjonskake.

Jeg pleier å gjemme rester fra kaker, f. eks hvis en kakebunn ikke blir som den skal eller det blir rester fra tilskjæring av en kake, i en pose i fryseren min. Når posen er full bruker jeg disse restene til å lage en stor deilig porsjon med romruller.

Romruller / punsjruller

Ingredienser

  • 100g meierismør
  • 1dl melis
  • 2ss kakao
  • 1ts vaniljesukker
  • 1dl lettkokte havregryn
  • 5dl kakesmuler, gjerne sjokoladekake
  • 2ss bringebærsyltetøy (kan droppes)
  • 300g marsipan
  • melis
  • kokosmasse
  • 2 ss rom (evt 10 dråper romessens Kan sløyfes)

Framgangsmåte

Steg 1 Bland smør, melis, kakao og vanilje lyst og luftig i en bolle.
Rør inn havregryn og bringebærsyltetøyet. Smuldre kakesmulene dine og bland de inni til du får en jevn og fin masse.
Steg 2 Sett massen i kjøleskapet i ca en halvtime.
Trill to pølser som er ca 2 cm i diameter.

Kjevle ut marsipan tynt og skjær til strimler som du legger rundt pølsene.

Skjær passe store biter.

Bland melisglasur med litt vann og dupp endene i glasuren, og deretter i kokos.

Oppbevares i kjøleskap

Tips

Du kan bruke alle type kakerester til å lage slike romruller. Det bør være mest sjokoladekake men du kan spe på med andre rester du har.

Hvis du ikke liker romsmaken så kan du fint sløyfe å bruke rom i oppskriften.

Du kan duppe endene i sjokolade istedenfor melis hvis du foretrekker det 🙂

Hvis du ikke har kakesmuler kan du lage en halv porsjon av denne kaken: Sjokoladekake

Rullene holder en liten uke i kjøleskapet men de kan fint fryses. Marsipanen vil svette litt under tining men den tørker opp når den er gjennomtint 🙂

oppskrift_romruller

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar