Høytider Jul Porsjonskaker

Moccatopper

Disse moccatoppene ble til ved en tilfeldighet. I helgen lagde jeg en sjokoladekake med en helt fantastisk moccakrem. Det ble igjen litt rester av kremen, og ettersom denne kremen var så innmari god ønsket jeg ikke å kaste den. Derfor var det et lykketreff at jeg hadde noen sjokoladetrukne kransekakebunner liggende i fryseren, overskudd fra produksjonen av suksesstopper. Jeg tok opp kakebunnene og sprøytet litt moccakrem på toppen, pyntet med en kaffebønne og VOILA! En helt fantastisk liten kake ble til. Disse kan jeg anbefale på det sterkeste 😀

Oppskrift kransekakemasse

Oppskriften gir ca 70 små kaker

250g mandler
250g melis
2eggehviter

Start med å kverne mandlene. Jeg anbefaler en håndkvern. Bland deretter mandlene og melisen. Tilsett eggehvitene og bland til alt er jevnt blandet. Verre enn dette er det ikke ;)

Kjevle kransekaken til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut rundinger med en utstikker av ønsket størrelse, jeg anbefaler å lage de ganske små. Flytt kakene over til et bakepapir og stek midt i ovnen på 210 grader i 8 minutter. Kakene skal ha en tynn stekeskorpe men være myke inni. Avkjøl.

Når kakene er kalde dupper du de i sjokolade.

Oppskrift moccakrem

125 g romtemperert smør
250g melis
2 ts vaniljesuker
2 ss sterk kaffe, avkjølt til romtemperatur
125 g sjokolade, gjerne mørk
1 egg

Smør, melis og vaniljesukker blandes til det blir lyst og luftig. Bland kaffe og sjokolade i en bolle. Plasser denne i microbølgeovnen og sett på middels effekt. Ta ut bollen hvert 45 sekund og rør godt. Gjenta helt til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur før du tilsetter sjokoladen i smørkremen. Bland inn egget. Tilsett resten av melisen og visp godt til alt er blandet og du har en fin, jevn og luftig sjokoladekrem.

Sprøyt en liten topp av kremen på hver sjokoladeduppede mandelbunn. Pynt med en kaffebønne på toppen. Disse minner litt om Sarah Bernard men jeg synes de ble ENDA bedre 😉

moccatopper

 

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *