Baking for alle, Cupcakes, Porsjonskaker, Til barna

Superenkle muffins

I serien ‘Bakeprosjektet utfordrer posekaken’ så kommer her verdens enkleste oppskrift på muffins. Oppskriften er en fin grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Du kan fint lage de slik de er, eller du kan tilsette litt revet sitronskall, grovhakket sjokolade, blåbær, litt kakaopulver eller litt krydder. Mulighetene er mange men erfaringsmessig er det denne grunnoppskriften som er barnas favoritt.

Enkle muffins

Ingredienser

  • 100g meierismør
  • 2 egg (store)
  • 100g sukker
  • 100g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 2ts vaniljesukker

Glasur

  • Melis
  • Vann
  • Litt farge (kan fint droppes)
  • Strøssel

Framgangsmåte

Steg 1
Smelt smøret i en kasserolle. Bland egg og sukker sammen. Rør inn smøret. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle og rør det inn i eggeblandingen. Rør med en visp eller elektrisk mikser til alle klumper er borte.
Fordeles i muffinsformer, fyll formene litt over halvfulle.

Hvis du har et muffinsbrett kan du med fordel plassere papirformene i disse, det gjør det lettere for muffinsene å holde formen. Hvis du ikke har et muffinsbrett er det lurt å bruke doble muffinsformer, altså bruk 2 muffinsformer pr muffins. Da flyter ikke muffinsene så mye utover.
Steg 2
Muffinsene stekes i ca 10 minutter på stekebrett midt i ovnen, på 180 grader.
Steg 3
Avkjøles helt før de pyntes.

Når muffinsene var helt avkjølte rørte jeg sammen litt melis med vann og helte utover midten av hver muffins. Deretter blandet jeg inn litt blåfarge i det som var igjen av melisglasuren og helte litt av det over muffinsene og blandet den blå glasuren litt over i den hvite med en gaffel. Deretter helte jeg over litt kakestrøssel. Det kan også være populært å pynte med non-stop 🙂

Muffins smaker aller best når de er nystekte. Hvis du ikke kan bake de samme dag så er det best å fryse de ned med en gang de er avkjølte og ta de opp kort tid før de skal serveres 🙂

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar