Høytider Påske Porsjonskaker

Suksessmakroner

Disse små smaksbombene er en innertier nå i påsken. Jeg vet at mange kvier seg for å lage makroner fordi de tror det er så vanskelig. Det er ikke noe hokus-pokus så lenge du føler de enkle stegene jeg forklarer her i oppskriften. Makroner fylt med suksesskrem er de aller beste etter min mening, den smakfulle kremen harmonerer ypperlig med mandelsmaken i makronene. En bonus er at disse er skikkelig gule og passer dermed ekstra godt nå som det er påske. Lag de opp før du reiser på påskeferie og du har noe godt til kaffen hele uka 😉

Ingredienser

  • 280 G mandelmel
  • 370 G melis
  • 230 G eggehvite (Romtempererte)
  • 125 G sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
  • Gul pastafarge
  • 4 Eggeplommer
  • 100 G sukker
  • 1 Dl kremfløte
  • 1 Ts vaniljesukker
  • 100g Meierismør (romtemperert)

Framgangsmåte

Steg 1 Sikt melis og mandelmel 2 ganger. Hvis det blir igjen veldig mye mandelmel pga dårlig malte mandler (det ble det hos meg), så fant jeg ut at man kan ta overskuddet etter siktingen i en bolle og gå løs på det med stavmikseren for å finmale det, og deretter sikte det inn sammen med resten av melis-og mandelmassen. Overflødige klumper kastes. Dette gjør man for å få en blank og glatt overflate på makronene.
Steg 2 Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn litt gulfarge.

Bland deretter inn mandel-og melisblandingen. Du kan røre godt, feilen man ofte gjør når man lager makroner er å røre for lite. Blandingen skal bli rimelig flytende og blank.

Steg 3 Tegn opp sirkler på et bakepapir, ca 4-5 cm i diameter. Fyll sirklene med makronmasse som du sprøyter ut vha en sprøytepose. Sett makronene til tørk i romtemperatur i ca 45 minutter. Dette må man gjøre for å unngå at makronene sprekker når de steker.

Stek makronene i varmluftsovn på 160-175 grader i ca 13 minutter, midt i ovnen. Plasser et tomt stekebrett på rillen under stekebrettet ditt.

Suksesskrem
Steg 4 Bland eggeplommer, sukker, fløte og vanilje i en kjele. Kok opp mens du rører, la koke et par minutter mens du rører. Avkjøl i 10 minutter før du blander inn litt og litt av smøret. Avkjøles helt før du fyller makronene.
Steg 5 Del opp makronene i par slik at hver del har en ‘partner’ som er ca like stor. Fyll den ene delen med en god dose suksesskrem før du forsiktig presser på den andre halvdelen. Oppbevares gjerne 1 døgn i kjøleskap før du spiser de. Holder 4-5 dager i kjøleskap men kan også fryser hvis du ikke spiser opp alle med en gang.

makron_suksesskrem-1024x682

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *