Pasjonsfruktcurd pasjonsfruktkrem oppskrift
Kremer & Glasurer

Pasjonsfruktcurd med sitron

Etter jobb på fredager tar jeg gjerne turen innom meny for å bli fristet av alle de gode råvarene. Denne uka var det noen freshe pasjonsfrukter og noen uimotståelige italienske sitroner som skrek til meg fra frukt- og grønnsaksavdelingen. Jeg hadde ingen umiddelbar plan for hva jeg skulle bruke de til men det var som vanlig ikke noe problem å finne på noe godt å lage. Jeg landet på en pasjonsfrukt- og sitroncurd. En slik curd kan brukes til mye, jeg bruker det ofte som en liten overraskelse i cupcakes, blander det med krem som fyll i kaker, eller som en topping på en Pavlova. Det er også veldig godt som pålegg på boller og rundstykker.

Pasjonsfruktcurd med sitron

Ingredienser

 • 4 Pasjonsfrukt
 • 2 Sitroner
 • 110g Sukker
 • 4 Eggeplommer
 • 100g Meierismør

Framgangsmåte

Pasjonsfruktcurd
Steg 1 Del pasjonsfruktene i to. Fjern innholdet i frukten og press det gjennom en sil. Prøv å få med det aller meste av juicen. Hell innholdet over i et målebeger. Deretter deler du sitronene i to og presser, via en sil, innholdet ned i målebegeret til du har 1 dl juice i målebegeret. Altså slik at du sper ut pasjonsfruktjuicen med sitronsaft helt til du har 1 dl tilsammen.
Steg 2 Bland juicen, eggeplommer og sukker i en kjele. Rør mens du koker opp på medium varme. Kok på svak varme i ca 10 minutter.
Del opp smøret(kjøleskapskaldt) i små terninger og tilsett disse gradvis mens du rører. Rør godt helt til alt smøret er smeltet inn. Avkjøl.

Tips

Denne oppskriften på curd kan brukes som base til det meste. Du kan bruke alt av fruktjuice som base så lenge du holder deg til 1 dl væske. Appelsin, sitron/lime og bringebær anbefales 🙂

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

7 Kommentarer

 • Svar Mariah 1. mai 2017 at 15:00

  Hei!

  Jeg forsøkte denne oppskriften idag, men min ble mye mørkere i fargen, og smørsmaken var sterkere enn fruktsmaken, har jeg gjort noe galt? Hvor lenge holder curden etter at man har laget den?

  Mvh Mariah

  • Svar Marit 10. mai 2017 at 20:47

   Hei Mariah,
   vanskelig å si hvorfor din ble såpass mørk. Du passet på å bruke veldig svak varme, slik at den såvidt kokte? Det er ikke en veldig intens pasjonsfruktsmak av curd’en, slik det er av sitroncurd, men det skal likevel smake tydelig av pasjonsfrukt. Kanskje fruktene du brukte ikke var modne nok, slik at de hadde utviklet nok smak?

   Curden holder en drøy uke i kjøleskapet, godt innpakket 🙂

   -marit

  • Svar Marit 11. september 2017 at 21:24

   Hei, litt usikker. Kanskje du kokte for lenge? Curden holder i opptil to uker i en tett beholder i kjøleskapet.

 • Svar Vibeke s Nilsen 21. juni 2017 at 14:49

  Å fytti dæven 😀 Akkurat laget denne curden nå,og den må være min nye curd favoritt.. Er ikke noe glad i pasjonsfrukt,men denne var shit god.. Så tusen takk for oppskrift…

  • Svar Marit 11. september 2017 at 21:23

   hahaha, så bra. Ikke noe som er bedre enn det 😀

 • Svar Janne Øiestad 7. september 2017 at 15:03

  Jeg har med stort hell brukt denne som fyll i en saftig, mørk sjokoladekake.
  Bruker mer pasjonsfrukt og bare litt sitron.
  Great success!

  • Svar Marit 11. september 2017 at 21:20

   Hei, takk for god tilbakemelding. Godt å høre at du liker den 🙂

  Svar