oppskrift dessert sjokolade
Dessert

Luftig og lett sjokolademousse

Denne sjokolademoussen er basert på marengs. Det gjør den veldig lett og du slipper den fete munnfølelsen man kan få av en fløtebasert mousse. Den er ypperlig som avslutning på et tung måltid, enten servert slik den er eller sammen med friske bær og sprø kandiserte mandler. Ingredienser 100g melkesjokolade 100g meierismør 100g mørk kokesjokolade …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Kremboller

Helt fra jeg var en liten pike som var med familien min på bakeri eller kafé på lørdagene, har krembolle vært min ultimate favoritt og førstevalg blant alle godsakene i kakedisken. Det er noe helt spesielt med disse lubne bollene som bugner av velsmakende vaniljekrem, og det fristende lokket av sjokolade. Det er helt umulig …

Høytider Jul

Nøtteroser

Gode, smakfulle nøtteroser er tradisjonsbakst på sitt beste. Nøttene får en fantastisk god smak etter å ha blitt stekt i ovnen, sprø utenpå men myke inni. Ingredienser 300g hasselnøtter 300g sukker (helst finkornet) 3 eggehviter 75g meierismør Til dypping 150g mørk kokesjokolade 40g delfiafett Framgangsmåte Steg 1 Kvern nøttene i en mandelkvern. Hvis du bruker …

Makroner

Lakrismakroner

Disse makronene har en deilig og kraftig smak av lakris med en flytende kjerne av lakrissirup i midten. Dette er en av de aller beste makronene jeg vet av og jeg har alltid noen av disse liggende på lager i fryseren 🙂 Lakrisfyll Ingredienser 1 dl Kremfløte 150g Mørk kokesjokolade 1 ss Raw Licorice Powder …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Safransnurrer

I Sverige er det en tradisjon med å lage safransnurrer i desember, i tillegg til lussekatter. Safranboller har en herlig gul farge og en deilig smak. Jeg lagde snurrer som er fylt med smør og sukker. Du kan gjerne variere med å bytte ut sukkeret i fyllet med revet hvit sjokolade eller mandelmasse. Godt blir det …