Halloween Til barna

Enkel oreo-moro

Oreokjeks kan brukes til så mangt. Som f.eks til å lage monster til Halloween. Enklere kan man nesten ikke gjøre det! Fremgangsmåte Hold et tak i hver av kjeksene på en dobbel oreo. Vri forsiktig i motsatte retninger. Kjeksene vil da løsne og fyllet vil sitte igjen på en av kjeksene. Den delen av kjeksen …

Halloween Til barna

Gresskarmarengs

I dag har jeg laget gresskarmarengs i anledning FN-dagenmarkering i barnas barnehage. Disse søte/skumle marengsene ble superpopulære og fløy avgårde fra kakebordet. De er søte, sprø og akkurat passe store. I tillegg våger jeg meg på å si at det tar omtrent like lang tid å få disse marengsene inn i ovnen som det tar …

halloween popcorn
Halloween Til barna

Popkornhender

Det er ikke til å komme unna at det blir mengder av godteri til barna på Halloween. Et litt sunnere alternativ, men ikke mindre populært, er disse popcorn-hanskene. De lager du enkelt ved å fylle blanke engangshansker med ferdigpoppet avkjølt popcorn. For å få popcorn helt ut i fingrene masserer du lett popcornet som ligger …

Halloween Til barna

Halloweenmarker

I dag har jeg en morsom men enkel idé til Halloween. Denne godsaken er perfekt som dessert eller som noe søtt til kaffe’n – eller som en godis til barna etter middag før de skal ut på ‘Trick or Treat’. For å lage den kan du bruke din favorittoppskrift på sjokoladekake, eller sjokolademuffins, samt din …

17. mai

De beste festkakene til 17. mai

Nå er det snart 17. mai igjen, denne herlige dagen hvor man kan spise kaker og is fra morgen til kveld. Noen har sine faste tradisjonskaker de baker til 17. mai hvert eneste år mens andre forsøker å prøve noe nytt. Jeg tilhører den siste kategorien – jeg ser på 17. mai som en ypperlig …

Brulee pasjonsfrukt og sjokolade oppskrift
Dessert

Sjokolade- og pasjonsfruktbrulée

På nyttårsaften i år serverte jeg en helt fantastisk og fløyelsmyk dessert som smelter i munnen. Nederst er det en smakfull sjokoladekrem og øverst en frisk og rund pasjonsfruktkrem. For å få litt crunch er desserten toppet med et syltynt lag med brent sukker, lik på en Creme Brulée. Oppskriften stammer fra Lars Lians bok …