oppskrift sjokoladekake barn
Kaker, Sjokoladekaker

Bakeprosjektets beste sjokoladekake

En god sjokoladekake er det jeg baker desidert mest. Det er barnas favoritt og også en favoritt blant mange voksne. Denne oppskriften fikk jeg servert i et selskap og det er den aller beste sjokoladekaken jeg har smakt. Heldigvis fikk jeg oppskriften og siden den gang er dette den eneste oppskriften jeg bruker når jeg skal lage en ‘vanlig’ sjokoladekake. Veldig smakfull, saftig og passe luftig. Absolutt helt perfekt!

Bakeprosjektets beste sjokoladekake

Ingredienser

  • 125g meierismør
  • 1dl vann
  • 3ss kakao
  • 1ts vaniljesukker
  • 4 egg (store)
  • 250g sukker
  • 150g hvetemel
  • 3ts bakepulver

Framgangsmåte

Steg 1 Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Bland inn vann, kakao og vaniljesukker.

Fjern kasserollen fra varmen. Bland inn 4 eggeplommer.

Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt.

Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn ca 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig.
Steg 2 Kle bunnen av en rund form, 24 cm, med bakepapir. Smør bakepapiret og sidene av formen. Fyll røren i formen og stek kaken nederst i ovnen i ca 45 minutter, på 175 grader.

Avkjøl på rist.

Del kakebunnen i 3 like deler. Fyll med ønsket fyll, jeg bruker ofte en god smørkrem med melkesjokolade.

 

sjokoladekake_best

Hvis du ønsker å lage slike ‘rose-swirls’ med glasuren slik jeg har gjort denne gangen så er det slettes ikke vanskelig. Du fyller kaken på vanlig måte og smører et tynt lag med glasur utenpå kaken. Deretter fyller du en stor sprøytepose med resten av glasuren, bruk en stor tipp av type 1M eller 1B.

For å lage en rose plasserer du tippen i midten hvor du ønsker din rose, deretter presser du jevnt glasur ut av posen mens du snurrer 2 ganger rundt og utover fra midten.

Start med sidene. Start nederst og lag roser rundt hele kanten, først en runde nederst på kaken og deretter en ny runde over den første.

På toppen av kaken starter du ytterst langst kanten og fyller deretter opp med en ny runde med roser innenfor. Blir det noen hull så kan du sprøyte ut små stjerner i hullene.

Her er en fin youtube-film som demonstrerer hvordan man gjør det. Demonstrasjonsvideo.

Lykke til!

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

6 Kommentarer

  • Svar Tone 18. november 2016 at 01:21

    Hei ?
    Kan man lage denne som langpannekake?
    Og hvor mye bruker man da?

  • Svar En dåpskake med min favorittrose - Bakeprosjektet 21. november 2016 at 21:36

    […] alltid er det min absolutte favorittsjokoladekake, Bakeprosjektets beste sjokoladekake, med Bakeprosjektets beste sjokoladekrem på […]

  • Svar Karoline 2. juni 2018 at 19:41

    Hei:) Er den smørkremen du har lagt ut oppskrift på i oppskriften nok til å bruke både i kaken og på utsiden? Eller må jeg lage dobbel?

    • Svar Marit 14. juni 2018 at 22:48

      Hei Karoline,
      det er nok til både innsiden og utsiden hvis du legger kremen ‘vanlig¨utenpå. Hvis du skal sprøyte på roser av kremen går det mer krem og du bør lage dobbel porsjon 🙂

      Marit

  • Svar Add Coffee 13. september 2018 at 13:52

    Kan denne kaken lages og pyntes med «Bakeprosjektets beste sjokoladeglasur» dagen i forveien, og ikke sige i løpet av natten? Holder glasuren/rosene seg like fine?

    • Svar Marit 30. september 2018 at 19:33

      Hei,
      det går finfint ja, den holder seg fint i fasongen 🙂

    Svar