Sjokoladekaker

Rocky Road Brownies m/Maltesers

Rocky Road er et veldig kjent og populært ‘konsept’ innen baking i USA. Det går ut på å blande smeltet sjokolade med fløte, smør, sirup, marshmallows, nøtter/mandler, hel sjokolade og evt rosiner/tørkede tranebær. Denne blandingen kan man enten tilsette i brownies før steking, toppe brownies med dette etter steking, røre blandingen inn i halvsmeltet vaniljeis, eller i alle andre tenkelige eller utenkelige kombinasjoner av kaker og cupcakes. Godt blir det uansett! I dag har jeg laget saftige brownies som etter steking toppes med et godt lag rocky road tilsatt Maltesers-sjokolade. Disse er bare helt uimotståelig gode, lag de og jeg kan garantere at disse kommer til å bli en umiddelbar favoritt.

IMG_0355

Det fine med å lage Rocky Road er at du kan variere fyllet i det uendelige. I dag har jeg benyttet pistasjenøtter, mini-marshmallows og Maltesers. Grunnen til det er at det er det jeg tilfeldigvis fant i skapet mitt i dag 🙂 Maltesers er en sjokolade som minner litt om sjokoladene Pops/Kina, altså sprø runde kuler dekket med sjokolade. Du kan bruke hvilken sjokolade du ønsker, jeg tror grovhakket daim ville vært knallgodt! Har du ikke minimarshmallows kan du like gjerne benytte vanlige marshmallows som du klipper i to eller fire biter. Isåfall er tipset mitt å smøre saksen med litt fett før du klipper, det gjør alt så mye enklere;) Valnøtter eller grovhakkede mandler fungerer også ypperlig. Slå deg løs og del gjerne tips til ingredienser under kommentarfeltet.

 

Brownies

175g smør
200g brunt sukker, gjerne muscadovo
2 store egg
130g hvetemel
1,5 ts bakepulver
50g kakao
1 ts vaniljeessens/vaniljepulver/vaniljesukker

Smelt smør på lav temperatur i en kjele. Avkjøl i 5 minutter. Tilsett egg og vanilje. Bland resten av ingrediensene i en annen bolle før du tilsetter smørblandingen. Stekes i en firkantet form på ca 20cm, midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl

 

Rocky Road

50g kremfløte
100g smør
50g nøtter
200g sjokolade, gjerne mørk
30g marshmallows
3 ts sirup
100g maltesers, evt 200g hvis du bruker en mindre ‘luftig’ sjokolade

Smelt smør, sjokolade, sirup og fløte forsiktig på lav temperatur til alt er blandet. Avkjøl til romtemperatur før du tilsetter resten av ingrediensene. Bland godt og spre over den avkjølte browniesbunnen. Et tips kan være å løsne browniesbunnen fra formen, kle formen med plastfolie og sette brownies tilbake i formen før du tilsetter Rocky Road’en, da blir det enklere å få opp kaken fra formen.

Hvis du har lyst til å gjøre kaken ekstra delikat smelter du litt hvit sjokolade med litt kremfløte i microen og heller over kaken ved hjelp av en skje. Jeg tilsatte bittelitt hvitfarge for å få sjokoladen ekstra hvit.
Verdens beste brownies

Avkjøl godt i kjøleskap før du skjærer opp kaken i delikate stykker. Kaken bør serveres romtemperert for best smak og konsistens. Enjoy!

Mmmmm, et tykt lag med myk deilig sjokoladeganache fyllt med mye godt!

Brownies med ganache

 

Veldig fornøyd med å endelig få brukt det nye perfekte kakefatet jeg kjøpte da jeg var i Oslo sist gang.

Brownies med hvit sjokolade

 

Maltesers, marshmallows, pistasjenøtter og sjokolade i skjønn forening. Oppskrift Rocky Road Brownies

Det perfekte selskap til en deilig kopp kaffe en sen onsdag ettermiddag, servert på favorittserviset 🙂

IMG_0364

vibakes

 

 

 

 

 

5 kommentarer

    1. Hei Ewy Marie,
      ja denne bør du prøve. Det som er så fint med den er som jeg skrev i innlegget, du kan bruke det du har i skapet, kun fantasien setter grenser 🙂 Lykke til!

  1. Hei!
    Yngstemann feiret bursdag i helgen og ønsket seg Brownies. Jeg slo til med disse etter din oppskrift, og gjett om de ble populære! Selv svigerfar som ikke er glad i Brownies uttrykte begeistring! 🙂 Ann Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *