Kaker Sjokoladekaker

Fudgy mørk sjokoladenytelse

Noen ganger har en kvinne et vanvittig behov for sjokoladekake. Myk, saftig, tung og full av sjokolade. Gjerne med en gang og uten for mye dikkdakk. Da er denne kaken perfekt! Den er veldig enkel å lage og er svaret på alle dine lengsler…

IMG_0855

Denne kaken ble kreert da jeg fikk et veldig behov for en saftig sjokoladekake. Jeg var ikke videre motivert for en tur på butikken så jeg benyttet det jeg fant hjemme i kjøkkenskapet mitt. Jeg hadde kun 1 dl kulturmelk og måtte derfor erstatte 3,5 dl kulturmelk med 1 dl kulturmelk, 1 dl rømme, 0,5 dl kremfløte og 1 dl h-melk. Det fungerte ypperlig. Med andre ord kan du som væske i denne oppskriften benytte det du har av kulturmelk/rømme/kremfløte i hus… Det som er viktig er at du har en noe ‘fet’ væske, altså ikke lettmelk. Det andre du må være obs på hvis du ikke benytter noe syrlig (kulturmelk eller rømme), er at natron behøver syre for å heve. Altså må du tilsette hvitvinseddik hvis du kun benytter melk/fløte som væske.

Sjokoladebunn

220g mel
300g sukker
2ss kakao
1,5 ts natron
2 egg
1 dl sterk kaffe
125g smør
150g sjokolade
3,5 dl kulturmelk

Bland alt det tørre. Smelt smøret i en kjele, tilsett sjokoladen og rør til all sjokoladen er smeltet og godt blandet med smøret. Tilsett kaffe, kulturmelk og sammenvispede egg i det tørre. Rør godt. Tilsett så sjokoladesmøret og bland godt. Røren vil være veldig flytende men det er slik den skal være.

Jeg valgte å dele kakerøren i 2, og steke kaken i 2 omganger. Det gjorde jeg fordi det er ganske vanskelig å dele en såpass myk kakebunn i mange lag. Jeg stekte halve røren i en 8inch/20 cm stor form, avkjølte kaken litt, tok den ut av formen og stekte deretter den andre halvdelen av kakerøren. Hvis du ikke har tid til dette, evt hvis du bare ønsker ett lag fyll i kaken din, kan du fint steke hele kakerøren på en gang, beregn da noe lengre steketid.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter.

Som vanlig når jeg steker en sjokoladebunn så la jeg våte, kalde kjøkkenhåndklær rundt kakeformen de første 30 minutter for å få en jevnere steking. Dette forhindrer en tørr skorpe på kaken samtidig som du slipper en ‘vulkantopp’ på midten av kaken.

Avkjøl kaken på rist.

IMG_0843

Du kan se hvor saftig denne kakebunnen er, nesten på grensen til fudge…

Mørk sjokoladekrem

110g smør vispes luftig
110g mørk sjokolade
500g melis (start med 150g melis, visp lyst og luftig)
60g kakao
1 ts vanilje
1 egg
1 dl sterk kaffe
0,5dl kremfløte

Visp smøret luftig og smidig. Tilsett 150g av melisen og visp til lyst og luftig. Bland resten av melisen med vanilje og kakao. Del sjokoladen opp i små biter og varm den opp sammen med kaffe i micro til alt er smeltet. Stopp micro hvert 30 sekund og rør godt. Avkjøl blandingen til romtemperatur. Bland egg og fløte i en bolle. Tilsett sjokoladen i en tynn stråle mens du rører godt. Tilsett så det tørre og det flytende vekselsvis i smøret mens du rører mellom hver gang. Bland godt.

Montering

Del hver kakebunn i 2. Fordel et godt lag sjokoladekrem mellom hvert lag og rundt kaken. For å få en rett og fin kant rundt kaken kan du benytte en skrape eller spatula som du drar jevnt rundt kaken.

IMG_0871

Pynt etter eget ønske. Jeg strødde over litt sjokoladekrymmel og pyntet med pisket krem og friske jordbær. Det ble veldig godt.

Denne kaken er såååå saftig og god men samtidig veldig mektig, så jeg vil anbefale en kopp god, sterk kaffe som tilbehør 🙂

IMG_0846 IMG_0865

Håper jeg klarte å friste deg 😉

78 kommentarer

  1. Takk, det er nok den saftigste sjokoladekaken jeg har smakt (bortsett fra fondant, selvfølgelig) 🙂

 1. Nydelig kake – spørsmål vedr.Sjokoladekrem -smelter du sjokoladen i kaffen? Den forsvant i forberedningen – og da er det greit å spørre;)
  Tips om våte håndklær for jevn kake? – hvor amerikanerne bruker cakestrips- hvordan legger du håndklærne? Som strips rundt formen? eller rundt hele kaken? som å dekke over både topp/sider/bunn?
  Ser fram til å lese bloggen din videre:)

  1. Hei,
   takk for det. Veldig hyggelig at du ønsker å følge bloggen min videre, det er motiverende for meg å høre 😀 Sjokoladen smeltes i kaffen ja.
   Våte håndklær benyttes som cakestrips. Jeg har strips også men synes faktisk at håndklær fungerer bedre. Legger håndklærne tett rundt hele kakeformen, men dekker bare sidene, ikke topp eller bunn.

  1. Hei Heidi,
   hvis du mener en slik kake med kvikklunsj rundt kanten så egner denne seg definitivt til det 🙂

  1. Herlig! Sønnen min blir 3 i juli og han synes kaken var kjempegod i alle fall 🙂 Lykke til og god 17.mai 🙂

 2. Hei 🙂
  Smør står oppført to ganger i oppskriften på kakebunnen. skal man bruke begge eller en av de?

  1. Hei Isabel,
   skal bare bruke en av de. Jeg skal endre i oppskriften nå med en gang jeg! Takk for at du sa ifra:) Marit

  1. Hei Marius,
   du kan bruke all type vanilje, ta det du har i kjøkkenskapet. Jeg anbefaler å bruke ekte vanilje, f.eks vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, men det går helt fint med vaniljesukker også.

   1. Takk for hjelpen! Jeg hadde økologisk vaniljepulver i boden fra lavkarboperioden.. 🙂
    Beste sjokoladekaka de i huset her hadde smakt fikk jeg høre!

    1. Bare hyggelig, Marius 🙂 så koselig å høre at de likte sjokoladekaken, den er helt fantastisk god! Og ikke minst holdbar… Denne kaken er en av mine største favoritter også.

 3. Hei:)
  Går ut ifra at sjokkoladen ska smeltes og blandes i kremen 😉 lagde denne på bursdagen til pappa od det var en fulltreffer.

  1. Jepps, det stemmer. Topp å høre at den falt i smak, den ble kjempesuksess her hjemme også og kommer nok til å bli laget flere ganger 🙂

 4. Hei skal hele røra deles i to former eller er hele røra til en form og at man da må lage en til for og få to ? Håper på svar

 5. Super kake!! Har lenge lett etter slik saftig, god bunn. Nå blir den fast innslag til alle selskap her hjemme 😀

  1. Hei Veronica,
   du kan nok trekke denne med sukkerpasta ja, men da ville jeg valgt en annen glasur utenpå kaken for å få den mer stabil.

  1. Hei,
   denne kaken er veldig holdbar, den holder iallefall en uke i kjøleskapet hvis du pakker den godt inn 🙂

 6. Hei, den mørke sjokoladen som står oppført under sjokoladekremen er vel bare til pynt på toppen av kaken?

 7. Hei, har forsøkt to ganger å bake denne. Bruker to former på 20cm og steker samtidig, legger våte kjøkken håndklær rundt formene de første 30 minuttene. Etter 45 minutter er det fortsatt bare kliss…så siste gangen forsøkte jeg med 60 minutter. Fortsatt temmelig rennende…skal jeg kjenne med en kakepinne og den skal være tørr eller? Vil så gjerne få den til, for kjenner jo at smaken er god…Har du noen tips?

  1. Hei,
   denne kaken skal være ganske klissete. Det er derfor kaken må stekes i 2 former, for man klarer ikke å dele en bunn i to. Men den skal definitivt ikke være rennende. En kakepinne skal være tørr når du stikker i kaken ja, og du kan ‘vugge’ forsiktig på formen når du tror den er ferdig, den skal da IKKE disse i midten. Lykke til! Håper du får det til for dette er den beste sjokoladekaken i verden. Du får bare la den stå i ovnen til kaken er fast, uansett hvor lang tid det tar. Steketid kan variere avh av ovn. Gi meg gjerne tilbakemelding etter neste gang du har prøvd:)

   mvh marit

 8. Lagde denne kaken til yngste sin 3-årsdag. Det er den beste og saftigste sjokoladekaken jeg noensinne har smakt. Og jeg fikk det til! Takk for både oppskriften og baketips:)

  1. Hei Vigdis,
   så hyggelig å høre! Godt du fikk den til, det er litt mer arbeid med denne enn en helt vanlig sjokoladekake, men det er SÅ VERDT DET! Godt å høre at du er enig med meg 🙂

   Marit

 9. Hei Marit,

  Hva slags kakao bruker du til bunnen? Freia bakekakao eller en annen – evt hvilken?

  Og er det 70% sjokolade du mener med «mørk sjokolade»?

  Mvh Gry

  1. Hei Gry,
   jeg benytter Freia bakekakao ja.
   Hvis barn skal spise kaken ville jeg brukt 50%-sjokolade, men hvis kaken skal spises av voksne så kan man gjerne bruke 70% 🙂

 10. Hei Marit 🙂

  Denne kaka såg berre heeeilt nydelig ut 🙂
  Me skal gifta oss 1 august.. og då tenkte eg å prøva å laga denne til då.
  Eg har fått tak i eit sånt spiselig bilde som eg tenkte å ha på ei firkanta kake.. (type litt større enn A4 ark) Kan ein doble oppskrifta (eller lage den to ganger) og ha den i ei slik firkanta form..er det nok røre til da?
  Kan eg lage den torsdagen og pynte fredagen og eta den lørdagen? hihi

  1. Hei Tine,
   gratulerer så mye med bryllupet som kommer. Jeg tenker det er rimelig mye å ordne nå, lykke til med den store dagen iallefall!
   Du kan godt doble oppskriften og lage den i en firkantet form ja, men husk at kaken må stekes i 2 former/omganger. Det er fordi bunnen er så saftig/myk at man ikke klarer å dele opp den i mange lag 😉

 11. Hei. Jeg liker ikke kaffi og alt der er kaffi oppi. Har du et forslag til hva jeg kan bruke istedenfor

  1. Hei Marit,
   kaken smaker ikke kaffe. Om du likevel ønsker kan du bytte ut halvparten av kaffen med melk, men litt kaffe synes jeg du bør ha i kaken. Den smaker IKKE kaffe uansett 🙂

 12. Hei.

  Ved bruk av håndklemetoden, er det noen fare for at kaken faller sammen når du åpner døren for å ta ut håndklea?

  1. Hei,
   det er stort sett kun sukkerbrød og vannbakkelse som faller sammen når du åpner døra. Håndklemetoden benyttes stort sett kun til tyngre kaker som sjokoladekake, de faller ikke sammen under steking 🙂

 13. Hei!
  Hvor mange personer går den kaken til? Jeg skal lage til 12-13 personer.
  Er det mulig å benytte større former med den oppskriften eller må jeg lage mer røre da?

  1. Hei Thea,
   benytter du større former men samme mengde røre blir det ikke mer kake, så hvis kaken skal holde til såpass mange mennesker ville jeg lagd mer røre og større former 🙂

   mvh Marit

 14. Hei!
  Denne kaken ser deilig ut.. 2 spørsmål. .

  Hvis jeg har din sjokoladekrem inni,men lager diker og smører den med sjokoladesmørkrem..er den da stabil nok til å trekke med sukkerfondant?

  Og..kan denne bunnen brukes til feks å lage en kake som er formet som en bandytrøye? Eller blir dn for lealøs?☺

  1. Hei Linda,
   den er helt fantastisk!
   Kaken vil være stabil nok ja, men sørg for å ha den helt kjøleskapskald når du trekker den 🙂
   Jeg tror det vil være vanskelig å kutte den pent, du må isåfall ha den halvt frossen når du skal skjære den til.
   Men vil nok heller anbefale Annas sjokoladekake til form-skjærte kaker 🙂

   Lykke til!

 15. Lagde halve røren nå, og den ble like høy som kaken din er på bildet.. Ble høyere enn formen ^^ har jeg rørt for mye? Brukte 22 form

 16. Denne kaken er den beste kaken jeg noensinne har laget og smakt! Lagde den i fjor til treårsdag. Både voksne og barn likte den og den så helt fantastisk ut. Så fikk jeg ny telefon og mistet bokmerket. Nå har jeg lett regelmessig siden det og fant endelig siden din igjen i dag. Herlig, fordi denne kaken skal jeg definitivt bake flere ganger.

   1. Det er så hyggelig med kommentarer, så du kan gjerne legge igjen kommentarer så ofte du vil 😉

    -marit

  1. Hei Vigdis,
   så hyggelig å høre:) Denne er virkelig god, jeg skal lage en variant av den selv neste uke 🙂

   -marit

 17. Hei 🙂
  Den kaken så farlig god ut!!

  Du skrev 150 g sjokolade , hva slags sjokolade?
  Skal lage denne til 17 mai feiringen. 🙂

  Tusen takk for oppskriften?

  1. Hei Mina,
   jeg bruker mørk sjokolade(54%) fra Callebaut. Hvis du ikke har det så bruk en annen mørk kokesjokolade, gjerne 70% 🙂
   Lykke til!

   mvh Marit

 18. Hei, skal lage denne kaken, og vill prøve meg på glutenfri. Er det da bare og bytte ut melet til gluttenfritt mel?:)

  1. Hei Henriette,
   jeg har dessverre begrenset kjennskap til glutenfri baking så jeg tør ikke svare. Men hvis du prøver så gi meg gjerne tilbakemelding 🙂 Lykke til!

   mvh Marit

 19. Hei Marit. En fantastisk god sjokoladekake dette her. Må vel få si att det har blitt en av mine favorittkaker. Så takk for att du har delt denne oppskriften med oss. Anbefales så absolutt til de som enda ikke har prøvd å bake den! Mvh Gunn.

 20. Hei Marit
  Denne kaken ser fantastisk god ut!
  Vi skal snart ha dåp for jenta vår, og da vurderer jeg å lage denne. Har imidlertid lyst til å lage en kake der jeg kan skrive navnet og dåpsdato på. Tror du kremen som er rundt kaken kan egne seg til å skrive på med for eksempel geletube eller tror du jeg bør trekke kaken med fondant/marsipan før det skrives på?

  Er ikke så veldig glad i smaken av fondant og marsipan, og har svært lite erfaring med pynting av kaker. Har du eventuelt andre forslag så er jeg veldig åpen for det ?
  Mvh Eline

 21. Hei. Kan jeg bruke Valrhona guajaja 70% sjokolade i denne oppskriften isteden for pulver?
  Du er en utrolig dyktig baker 🙂

  Hilsen Imen

  1. Hei,
   du kan gjerne bruke Valrhone 70% ja, det blir bedre med god sjokolade enn kakaopulver 🙂

   lykke til!

 22. Hei, er det mulig å lage en litt høy, rund dripcake med denne oppskriften eller vil den kollapse hvis det feks er 4 former kake (med krem mellom) som legges på hverandre?
  Og kan jeg da ha drip’en med sjokolade på øverste lag?
  Hvis ja, bør øverste lag med oppskriftens sjokoladekrem da droppes?
  Evt. om det legges kakebrett mellom hver 2 form ed kake?

  Ellet bør jeg gå for Annas?

  Jeg elsker mørke, tunge kaker og denne ser derfor bedre ut enn Annas 🙂
  Tusen takk for svar 🙂

  1. Hei,
   jeg ville ikke lagd denne såpass høy nei. Jeg tror det ville blitt for massivt. Hva med å prøve ‘bakeprosjektets beste’? Den bruker jeg til alle mine høye kaker, og jeg synes den smaker bedre enn Annas 🙂

 23. Hva tror du om å steke denne i langpanne, at det blir en tynn nesten rullekakeaktig bunn, og bare kutte den i fire biter? Vil den evt bli for tørr?

  1. Det vil jeg tro går veldig fint, den vil ikke bli tørr hvis du følger godt med og tar den ut av ovnen når den såvidt har blitt ferdig stekt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *