Dåpskake gutt
Dåpskaker Dekorkaker

Dåpskake til gutt

I dag deler jeg en vakker og enkel dåpskake jeg har laget. Denne lagde jeg i fjor men jeg ser jeg har glemt å dele den med dere. Som vanlig er både kake og pynt i marsipan, jeg synes det blir penest, er greiest og mest pålitelig å jobbe med, og ikke minst smaker det best.

dåp_matheo

Denne kaken lagde jeg på kort varsel men jeg ble likevel veldig fornøyd med den.

Sommerfugler lages ved å kjevle marsipanen kjempetynt. Deretter får den tørke et par minutter før jeg dekker den med plastfolie og stikker ut sommerfuglene med utstikkere fra Patchwork Cutters. Så får sommerfuglene tørke natten over, liggende i vinkel i f.eks en åpen bok. Til slutt pensles de forsiktig med litt blått perlemorspulver, mest farge i midten. De festes på kaken ved å bruke litt spiselig lim og litt myk marsipan.

Dåpskake sommerfugler

Navneklossene er laget med marsipan og silikonform fra First Impression Molds. Jeg pleier å legge formen en liten time i fryseren, med marsipanen inni, før jeg presser ut klossene. Da holder de formen godt. Når klossene er helt tinte, og helt tørre, maler jeg over bokstavene med litt hvit spiselig farge fra Wilton.

Dåpskake klosser navn rose

Baby laget jeg vha en silikonform fra First Impression Molds. Jeg pleier å legge formen en liten time i fryseren, med marsipanen inni, før jeg presser ut babyen. Da holden den formen godt. Når babyen er helt tint og helt tørr pensler jeg litt pulverfarge på håret, og litt rosa pulverfarge i kinnene for å skape litt liv. Jeg skar til en liten truse som jeg festet med litt spiselig lim. Teppet er laget med en utstikker.

Rutemønster på siden av kaken er laget ved å først prege mønsteret med en utstikker fra Patchwork Cutter. Deretter tydeliggjorde jeg mønsteret med et mønsterhjul, et slik:1-Pcs-Professional-High-Quality-Sugarcraft-font-b-Cake-b-font-Decoration-font-b-Cake-b

Rosen er laget fra bunnen av, med en liten kjegle og en rund utstikker. Den er sprayet med perlemorspray når den er ferdig. Se her for komplett fremgangmåte på marsipanrose.

Sløyfen er laget ved å bruke en silikonform fra First Impression Molds.

Pyntekanten nederst på kaken er laget ved å kjevle marsipanen tynt og deretter skjære ut en jevn stripe, denne festes så med litt spiselig lim.

Spør gjerne om du lurer på noe 🙂

 

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *