Høytider, Jul, Konfekt, Porsjonskaker

Lakriskonfekt med havsalt

Hvis du skal lage bare én konfekt til jul så bør det bli Bakeprosjektets lakriskonfekt med havsalt. Det er en av de aller beste konfekter jeg noensinne har smakt, og jeg kjøper alltid konfekt fra lokale konditori når jeg er på reise så jeg har spist MYE konfekt opp gjennom årene. Disse konfektene er fyllt med halvflytende lakriskaramell og toppet med litt maldonsalt. De må oppleves!

Lakriskarameller

Når du skal lage konfekt behøver du en god sjokolade og en konfektform. Fordi det er forferdelig lettvindt benytter jeg noe som heter nontemp-sjokolade når jeg lager konfekt, den kan man smelte og helle rett i formene. Har du ikke nontemp-sjokolade må du temperere sjokoladen din, noe som kan være litt vanskelig. Ved bruk av vanlig sjokolade, som ikke tempereres, vil ikke konfektene dine få en blank overflate. Du vil heller ikke få en knekk når du tygger over den og sjokoladen vil smelte såfort du tar i den. Jeg skal ikke gå inn på temperering av sjokolade nå, men hvis du lurer på hvordan dette gjøres kan du lese mer om det her. Nontemp-sjokolade får du i velassorterte bakebutikker.

Fremgangsmåte lakriskonfekt

Lakriskaramell

Ingredienser

 • 1dl kremfløte
 • 1dl lys sirup
 • 1dl sukker
 • 3ss meierismør
 • 2ss søt lakrissirup
 • maldonsalt
 • mørk sjokolade

Framgangsmåte

Steg 1 kok opp fløte, sirup og sukker i ca 15 minutter. Tilsett smør, lakrissirup og maldonsalt. Bland til alt er en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.

karamellakris

Start med å smelte sjokoladen din og hell oppi formene dine. Smelt mye og snu så formen på hodet slik at overskuddet renner ut. Skrap over kanten av formen med en metallskrape. Verifiser at hele formen er dekket av sjokolade. Hvis det er områder som ikke er helt dekket så ‘klatt på’ litt ekstra sjokolade der det mangler. Avkjøl til sjokoladen har blitt hard.

img_7358

Fyll formene nesten helt opp med lakriskaramellen. Avkjøl i kjøleskap i ca 15 minutter.

img_7359

Hell over sjokolade slik at toppen av formen blir dekket. Hell gjerne godt med sjokolade over, og stryk utover sjokoladen med en metallskrape.

img_7361

Plasser hele formen ca 15 minutter i fryseren før du fjerner konfektene fra formen. De skal løsne av seg selv når du snur formen på hodet. Evt kan du banke litt i formen. Strø over litt maldonsalt på toppen av konfektene, smuldre saltet mellom fingrene dine hvis bitene er for store.

img_7363

Overskuddssjokoladen som har blitt skrapt ut av formene kan smeltes og brukes på nytt ved en senere anledning.

 

Jeg kan ikke få utdypt sterkt nok hvor gode disse er. Prøv de, du vil garantert ikke angre!

 lakriskonfekt

konfekt

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

15 Kommentarer

 • Svar camilla 5. desember 2014 at 21:49

  Hei. Disse så utrolig gode ut, må prøves 🙂 jeg lurer på en ting bare, kan jeg bruke lakrispulver i stede for lakrissirup? Eventuelt hvor mye pulver? 🙂

  • Svar Marit 12. desember 2014 at 11:40

   Hei Camilla. Du kan bruke pulver ja, men jeg tror ikke du da får like sterk lakrissmak. Det varierer hvor mye smak det er på lakrispulver så jeg ville smakt meg frem hvis jeg var deg. Start med 1 ss og tilsett mer hvis du ønsker mer smak 🙂

 • Svar Thrine 13. desember 2014 at 17:42

  Hei,
  Tror du disse vil egne seg til å lage kun lakrisfudge?

  • Svar Marit 16. desember 2014 at 09:48

   Hei Trine,
   hmmm, det tror jeg ikke. Disse er nok for flytende. mvh marit

 • Svar Mille Eikeland 22. oktober 2015 at 06:58

  Hei,
  Jeg skulle gjerne vite hva temperaturen er på lakrisen når du avlutter kokingen? Da jeg lagde den ble den altfor hard, slik at det ble lakriskarameller i stedet for fyll. Godt det og da, men altså ikke egnet til fyll i konfekt.
  Mille

  • Svar Marit 25. oktober 2015 at 19:02

   Hei,
   da jeg lagde disse hadde jeg ikke termometer, så det vet jeg dessverre ikke. Men ettersom det skal være fyll er det bedre at det er for flytende enn for hardt (noe du merket). Jeg kokte i 20 minutter, men på veldig svak varme.

   mvh Marit

 • Svar May Lis 18. desember 2015 at 20:38

  Heisann! Takk for god oppskrift! Bare lurte på hvordan du oppbevarer disse? 🙂

  • Svar Marit 3. januar 2016 at 20:36

   Hei,
   jeg oppbevarer disse i kjøleskapet, eller aller helst i en kjølig bod som holder ca 8 grader, da holder de fint i et par uker 🙂

   Marit

 • Svar Jon 16. desember 2016 at 10:15

  Hvor mye maldonsalt bruker du i steg 1? Er ikke angitt i oppskriften.

  • Svar Marit 19. desember 2016 at 20:57

   Hei. Smak til hva du synes er passelig, jeg pleier å starte med det som får plass når jeg kniper sammen tommelfinger og pekefinger oppi saltet? 🙂 altså ca en halv teskje…

  • Svar gudrun tvedt 12. desember 2019 at 22:45

   ser så nydelig ut mmmm elsker lakris

 • Svar Marie Grønvik 27. november 2017 at 23:40

  Hei, hvor mye sjokolade brukte du? Og hvor mange konfekter er oppskriften til?
  Hilsen marie

  • Svar Marit 3. desember 2017 at 20:44

   Hei Marie,
   jeg husker dessverre ikke akkkurat hvor mye sjokolade jeg brukte. Men jeg skal lage disse på nytt igjen nå snart, for meg er disse det aller aller beste jeg vet av hjemmelaget godis/kaker. Kan huske på å notere hvor mye sjokolade jeg bruker og oppdatere oppskriften! mvh Marit

 • Svar Kristin Vestli 11. desember 2017 at 13:08

  Hvor får en kjøpt lakris sirup ?

 • Svar