Gode julerøde romruller er ikke en tradisjonell kake å lage til jul men det bør ikke være noe hinder for å prøve ut disse. I Sverige er slike romruller, kalt ‘Dammsugare’, veldig populære kaker. Det er med god grunn for de er saftige, har en herlig sjokoladesmak og er en flott liten porsjonskake.
Jeg pleier å gjemme rester fra kaker, f. eks hvis en kakebunn ikke blir som den skal eller det blir rester fra tilskjæring av en kake, i en pose i fryseren min. Når posen er full bruker jeg disse restene til å lage en stor deilig porsjon med romruller.
Ingredienser
- 100g meierismør
- 1dl melis
- 2ss kakao
- 1ts vaniljesukker
- 1dl lettkokte havregryn
- 5dl kakesmuler, gjerne sjokoladekake
- 2ss bringebærsyltetøy (kan droppes)
- 300g marsipan
- melis
- kokosmasse
- 2 ss rom (evt 10 dråper romessens Kan sløyfes)
Framgangsmåte
Steg 1 | Bland smør, melis, kakao og vanilje lyst og luftig i en bolle. Rør inn havregryn og bringebærsyltetøyet. Smuldre kakesmulene dine og bland de inni til du får en jevn og fin masse. |
Steg 2 | Sett massen i kjøleskapet i ca en halvtime. Trill to pølser som er ca 2 cm i diameter. Kjevle ut marsipan tynt og skjær til strimler som du legger rundt pølsene. Skjær passe store biter. Bland melisglasur med litt vann og dupp endene i glasuren, og deretter i kokos. Oppbevares i kjøleskap |
Tips
Du kan bruke alle type kakerester til å lage slike romruller. Det bør være mest sjokoladekake men du kan spe på med andre rester du har.
Hvis du ikke liker romsmaken så kan du fint sløyfe å bruke rom i oppskriften.
Du kan duppe endene i sjokolade istedenfor melis hvis du foretrekker det
Hvis du ikke har kakesmuler kan du lage en halv porsjon av denne kaken: Sjokoladekake
Rullene holder en liten uke i kjøleskapet men de kan fint fryses. Marsipanen vil svette litt under tining men den tørker opp når den er gjennomtint