Høytider Jul

Nøtteroser

Gode, smakfulle nøtteroser er tradisjonsbakst på sitt beste. Nøttene får en fantastisk god smak etter å ha blitt stekt i ovnen, sprø utenpå men myke inni.

Ingredienser

  • 300g hasselnøtter
  • 300g sukker (helst finkornet)
  • 3 eggehviter
  • 75g meierismør

Til dypping

  • 150g mørk kokesjokolade
  • 40g delfiafett

Framgangsmåte

Steg 1 Kvern nøttene i en mandelkvern. Hvis du bruker en foodprosessor kan det ende opp med at bunnene dine flyter utover under steking.

Rør sammen nøttene og sukkeret i en bolle. Smelt smøret og rør det inn sammen med eggehvitene i nøttene. Når alt er jevnt blandet dekker du bollen med plastfolie, og lar nøtteblandingen hvile i minst en time.

Fordel nøttemassen i en stor sprøytepose med en stor stjerneformet tipp. Bruk den største tippen, ellers får du ikke presset ut massen. Sprøyt ut små roser ved å holde sprøyteposen rett ned mot bakepapiret, hold tippen ca 0.5 cm over brettet og press ut små roser. Massen er tykk så du må presse hardt. Fordel en hasselnøtt i midten av hver rose.

Stekes på 190 grader over/undervarme i cirka 12 minutter. Stek kun ett brett av gangen. Avkjøl kakene på rist.

Når kakene er helt avkjølte dupper du den nederste delen i litt smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett.

Kakene oppbevares i en tett boks i kjøleskap eller like gjerne i fryseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *