Nå er jeg ganske så stolt, for jeg har klart å lage en variant av Delfiakake som føles litt mindre tung og mektig slik at man gjerne forsyner seg med 2 stykker. Min variant er basert på eggedosis slik at den får litt luft i seg. Istedenfor å bruke kun mørk sjokolade har jeg byttet ut halvparten av sjokoladen med melkesjokolade. I tillegg har jeg byttet ut deler av delfiafettet med meierismør for å få en mykere kake som i tillegg har en rundere og fyldigere smak. Som om jeg allerede ikke hadde tatt meg nok friheter ift å tukle med en av de mest klassiske julekakene, så byttet jeg ut noen av per-kjeksene med salte ritz-kjeks, samt at jeg tilsatte nougat, lakrisbåter og haribofersken i tillegg til marsipan og geletopper. Med andre ord ble dette en kake stappet full av godsaker.
Denne kaken er noe mildere enn den klassiske delfiakaken. Dette gjør det godt egnet å servere til barn, selv min datter på 3 år som ikke er begeistret for sjokolade elsket denne kaken. Hva venter du på? Denne bør du prøve!
Ingredienser
- 150g delfiafett
- 100g meierismør
- 150g mørk sjokolade
- 100g melkesjokolade
- 3 egg
- 3ss sukker
- 4ss sterk kaffe
- per-kjeks/ritz-kjeks
- lakrisbåter/geletopper/haribo-fersken
- marsipan / nougat
Framgangsmåte
Steg 1 | Grovhakk all sjokoladen. Smelt den i et vannbad sammen med delfiafettet og meierismøret. Når alt er smeltet og godt blandet tilsetter du kaffen og rører godt. Avkjøles til romtemperatur. |
Steg 2 | Rør egg og sukker til stiv eggedosis. Rør inn sjokoladeblandingen. Kle så en brødform med matpapir på innsiden, eller du kan gjøre som jeg gjorde i år – jeg kledde innsiden av en melkekartong istedenfor. Da blir kaken høyere og smalere enn ved bruk av en vanlig brødform. |
Steg 3 | Hell litt sjokolade nederst i formen. Deretter fyller du på med det du ønsker av godsaker. Det viktige er å huske at det må være litt sjokolade mellom hvert lag, og at det i hvert lag bør være minst et par mm med sjokolade mellom hver ‘godbit’. I år brukte jeg lakrisbåter, haribo-fersken, per-kjeks, ritz-kjeks, geletopper, marsipan og nougat. Nougat og marsipan trillet jeg til pølser som jeg la ned i formen. Geletoppene brukte jeg til pynt på toppen. La kaken få stå i kjøleskapet over natten for å være helt sikker på at den har stivnet før du tar den ut av formen. |
Tips
Et vannbad er en stor skål som settes over en kasserolle med kokende vann.
For de som er glad i nøtter gjør det seg med noen gode nøtter i kaken.
Denne gangen brukte jeg både Ritz-kjeks og Per-kjeks. Ritz-kjeks gir et godt litt salt innslag og er en god kombinasjon til den søte sjokoladen.
Det er veldig varierende kvalitet på marsipanen i butikkene, Odense har en variant med ekstra mye mandler som gir en ekstra god smak (ikke sponset altså…).
Hei! Delfiakaken ble god, men det var jo nesten umulig å skjære gjennom seige hariboferskener.. så kakestykkene ble jo helt most når jeg prøvde å kutte opp kaken…så de droppes neste gang. Evt skjærer de i biter på forhånd. Men godt med ritzkjeks!
Hei,
ja det stemmer. Jeg skal oppdatere oppskriften. Takk for tilbakemelding! 🙂
Jeg bakte kaken i går og den har stått natten i kjøleskapet , men det er ikke skikkelig stiv.
Rette å slett klissete? Hva kan ha skjedd her?
Denne blir ikke like stiv som den klassiske delfiakaken, men den skal være stiv nok til å holde formen greit. Vispet du eggedosisen skikkelig godt?