oppskrift sukkerbrød saftig
Kakebunner Kaker

Cake Boss’ saftige Sukkerbrød

Det tradisjonelle norske sukkerbrødet er en veldig deilig og luftig basis for ekte bløtkaker, og det passer meget godt kombinert med vispet krem og friske bær. Men noen ganger synes jeg det blir for luftig og porøst, og dermed for lite stabilt hvis jeg for eksempel skal lage en høy kake, eller hvis jeg skal fylle kaken med mousse eller sjokoladekrem. I slike tilfeller er Cake Boss sitt sukkerbrød helt fantastisk. Det er litt mindre luftig enn det tradisjonelle sukkerbrødet, men til gjengjeld er det mer saftig og gir litt mer tyggemotstand. Dette er min nye favoritt som jeg bruker i 90% av tilfellene jeg lager en lys kake. Et lite tips kan være å tilsette litt revet sitronskall i røren. Mmmmmm… 🙂

oppskrift sukkerbrød saftig4 store egg, romtempererte
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker, evt 0,5 ts vaniljepulver
2,5 dl helmelk
100g smeltet smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Knekk eggene i en miksebolle og la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i 4 minutter, med k-spade eller beaterblade (k-spade med slikkepott på).

Tilsett Sukker, bytt ut k-spaden med en visp, og kjør på medium hastighet i 5 minutter til du har en lys og fin eggedosis. Tilsett vanilje og rør på lav hastighet til alt såvidt er blandet sammen.

I en egen bolle sikter du de tørre ingrediensene sammen og deretter sikter du de i eggedosisen. Bland forsiktig med vispen til alt såvidt er rørt sammen.

I en kjele varmer du melk og smør på lav hastighet til smøret såvidt er smeltet. Tilsett i kakerøren og bland forsiktig med vispen til alt såvidt er rørt sammen. Bruk en slikkepott langs kanten av bollen for å være sikker på at alt er blandet.

Cake Boss sier så at man skal helle innholdet i 2 smurte former på 20 cm. Hvis du ikke har 2 former, så kan du istedenfor benytte en form på 25 cm 🙂

Kaken stekes på 160grader, midt i ovnen, helt til midten av kaken spretter tilbake når du forsiktig presser den ned. Dette tar ca 45 minutter. Et tips er at kaken skal steke ca 5 minutter til når du begynner å lukte kaken i rommet. Derfor anbefaler jeg å sette klokken på 35 minutter, hvis rommet da dufter deilig av kake kan du åpne døren og se om kaken er ferdig. Hvis du ikke kjenner noe duft venter du i enda 5 minutter før du sjekker.  Når kaken er ferdig plasserer du den på en rist og lar den stå og hvile i 10 minutter før du snur den ut av formen og lar den kjøle seg helt ned på risten.

Sånn, nå har du fått oppskriften på en super kakebunn. Da er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med. Del gjerne ditt beste tips i kommentarfeltet nedenfor!

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

12 kommentarer

 1. Stekes hvor lenge? Man kan ikke åpne stekeovnsdøren for å sjekke om » midten av kaken spretter tilbake når den trykkes ned».
  Stekes hvor i ovnen?
  Takknemlig for svar….

  1. Hei Turid,
   den skal stekes i ca 45 minutter, men det varierer fra ovn til ovn, og hvilken temperature det er på ingrediensene dine. Du kan sette klokken på 35 minutter, men vent med å åpne ovnen og sjekke om kaken er ferdig til du kjenner duften av kaken i rommet.
   Jeg pleier å steke kaken midt i ovnen, hvis kaken din ikke har en ‘midt’, så stek på hakket nedenfor det som skulle vært midten.

   Lykke til! marit

 2. Hei Marit,

  Takk for fin oppskrift og litt ny vri på det velkjente sukkerbrødet! Men du, hvordan får du 120 g smør til å bli 0,6 dl når det smeltes? Blir det ikke en større mengde, i hvert fall over en dl?

 3. Hei 🙂
  Kan jeg spørre hvor høy denne blir i 25cm form?
  Skal dele kaken i tre og trenger de litt tykkere enn til en typisk marsipankake o.l da det er til en naked cake? 🙂
  Du har ikke noe «skjema» på denne slik du har på annas sjokoladekake? 😛 Tenkte hvis jeg ønsket å ha i mer for å være sikker på at den ble høy nok 😛
  Tusen takk for svar!

  1. Hei,
   beklager sent svar. Har ikke noe skjema nei. Hvis jeg skulle hatt den i 25 cm form, og skikkelig høy, ville jeg nok laget 1,5 ganger oppskriften 🙂

   Lykke til!

 4. Hei, håper du lager denne i sånt skjema som sjokoladekaken!🙏🏻🙏🏻 Sjokoladekaken ble kjempe bra, og denne skal jeg teste ut til datterns bursdag i september.

  1. Takk for tilbakemelding. Det blir dessverre for mye arbeid å teste ut alle størrelsene for å lage et slikt skjema, men dersom jeg prøver ut en annen størrelse så skal jeg huske å legge det inn i oppskriften 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *