Denne gulrotkaken er utrolig saftig og smakfull – og den er skikkelig enkel å lage. Ved å dekorere den med friske bær, frukt og gjerne noen spiselige blomster, så blir det en festfin sommerkake.
Gulrotkake i rund form
Ingredients
- 2 egg
- 1 dl olje solsikke eller raps
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts muskat
- 2 ts bakepulver
- 250 g gulrot revet
Glasur
- 50 g meierismør romtemperert
- 150 g melis
- 100 g kremost Philadelphia eller TINE kremost naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts sitronsaft ferskpresset
Instructions
- Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Visp sammen egg, olje og sukker med en elektrisk mikser. Visp på høy hastighet i flere minutter til du ser at konsistensen tykner noe og blir lysere.
- Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, kanel, muskat og bakepulver. Sikt dette i eggedosisen og bland det forsiktig sammen med en slikkepott. Rør inn den revne gulroten.
- Fordel røren i en rund kakeform på 22-24 cm i diameter. Jeg smører ikke formen men legger et bakepapir i bunnen.
- Stek kaken på midterste rille i ovnen, på brett, i 35 minutter. Avkjøl kaken før du lager glasuren.
Glasur
- Visp smør, vaniljesukker og melis på høy hastighet i ca 5 minutter. Tilsett kremost og sitron. Rør til alt er blandet, men ikke rør for lenge for da kan glasuren bli for rennende. Legg kaken på et kakefat og fordel glasuren jevnt over kaken. Dekorer med friske bær, frukt og gjerne spiselige blomster hvis du har det. Legg dekoren i en ring på kaken så det får assosiasjoner til en vakker blomsterkrans.