Festkaker Kaker

Fruktig moussekake

Matbloggsentralen har denne uken en utfordring, i samarbeid med Tine, hvor årets OL-kake skal kåres. Denne kaken skal serveres til de norske deltagerne som vinner OL-gull. Konkurransemenneske som jeg er MÅTTE jeg selvfølgelig bli med på denne utfordringen. Det hadde vært spesielt morsomt om jeg kunne vinne akkurat denne utfordringen da min fetter skal delta i OL og det hadde vært supermorsomt om det var MIN kake han fikk servert når han vinner sine gull 🙂

Valget for hvilken kake jeg skulle lage til denne utfordringen var veldig enkelt. Jeg har en oppskrift på limemousse som er ubeskrivelig god og som jeg har fått fantastiske tilbakemeldinger på fra både venner, andre hobbybakere og profesjonelle konditorer. Kombinert med en søt og saftig marsipanbunn, et lag fyldig bringebærmousse og toppet med et tynt lag hvit sjokolademousse…. priceless! Det er noe spesielt når man får en frisk og lett syrlig mousse, kombinert med det søte. Jeg kan i alle fall garantere at denne kaken vil falle i smak 🙂 Da håper jeg bare du kan være snill og hjelpe min drøm i å gå i oppfyllelse ved å stemme på mitt bidrag her:  http://matbloggsentralen.no/ol-kake-utfordring/. nb, mitt bidrag er nr 52, helt sist på siden 😀

ol_kake_sotsji_2014

Selvfølgelig skal jeg dele oppskriften med dere 🙂

Mandelbunn

170 g marsipan
70 g egg, sammenvispet
45 g eggeplomme
70 g hvetemel

55 g sukker
150 g eggehvite

Marsipan, egg og eggeplomme blandes i en blender til du har en helt glatt masse. Sikt inn hvetemelet og bland godt inn. Eggehviter vispes helt stive med bittelitt av sukkeret. Når de er stive tilsetter du litt og litt av sukkeret og blander til du har en blank og fin marengs. Bland sammen marsipanblandingen og marengsen forsiktig med en slikkepott. Pass på at blandingen er helt jevn og fin. Stek bunnen i en smurt rund form, 25 cm, på 180 grader i ca 30 minutter.

Limemousse

2 dl Tine kremfløte
1 dl Creme fraiche
1 dl vanilje yoghurt
0,75 dl sukker
1 ts revet lime skall
0,5 dl presset limejuice
2 stk gelatinplater

Bløtlegg geltainplatene i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp limejuice og limeskall til det er rykende. Løs opp galatinen i limeblandingen. Avkjøl til romtemperatur.
Bland creme fraiche, yoghurt og sukker. Visp kremfløten til en bløt krem. Bland de resterende ingrediensene forsiktig inn i kremen. Om ønskelig tilsettes litt grønnfarge for syns skyld.

Bringebærmousse

3 dl kremfløte
Litt vaniljepulver/ekstrakt
0,75 dl sukker
400g bringebær
3 plater gelatin

Bløtlegg geltatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Press bringebærene gjennom en sil for å få vekk frøene. Hvis du ønsker å være ekstra nøye siler du blandingen en ekstra gang gjennom en tesil for å få vekk de frøene som klarte å lure seg gjennom første siling. Varm opp bringebærene til de så vidt begynner å ryke. Løs opp gelatinen i bringebærblandingen og avkjøl til romtemperatur.
Visp fløten og vaniljen til bløt krem. Bland inn den avkjølte bringebærblandingen. Smak til om mer sukker behøves.

Hvit sjokolademousse

1 dl melk
175g hvit sjokolade
3 stk gelatinplater
2 dl kremfløte

2 vaniljestang

Bløtlegg gelatinen i ca 10 minutter i kaldt vann. Kok opp melk og vaniljestang. Tilsett gelatinen i melken. Hakk opp sjokoladen og ha den i en bolle. Hell over den varme melken og rør til du har en glatt konsistens. Avkjøl til romtemperatur. Pisk fløten til bløt krem og bland inn sjokoladeblandingen.

Sammensetning

Når kakebunnen er avkjølt plasserer du en justerbar kakering rundt den. Sørg for at kakeringen er godt strammet rundt bunnen slik at ingen mousse renner ned på sidene. Hell limemousse over bunnen og sørg for en helt glatt og rett overflate.

Avkjøles et par timer slik at limemoussen får stivnet. Hell forsiktig bringebærmoussen over limemoussen, sørg for en helt glatt og rett overflate. Forsøk å bruk like mengder limemousse og bringebærmousse slik at lagene blir like høye. Avkjøles et par timer slik at bringebærmoussen får stivnet. Hell til slutt over den hvite sjokolademoussen i et tynt men jevnt lag. Her velger man selv hvor tykt lag man ønsker av den hvite moussen. Et tykt lag hvit mousse gir en søtere kake, jeg foretrekk et lag som er omtrent halvparten så tykt som limemousse-laget. Avkjøl. Pynt etter eget ønske 🙂

Ettersom dette er et bidrag til OL-kaken hadde jeg tenkt å pynte med et norskt flagg og litt bladgull, men fant dessverre ingen av delene hjemme hos meg da jeg skulle pynte… Dermed gjorde jeg det enkelt og delikat, med et bånd av bling rundt kakebunnen, litt limeskall og en rad med sølvperler.

Oppskriftens bunn og limemousse er laget med inspirasjon fra en oppskrift jeg fant på Bakeri.net.

moussekake_lime_bringebær_oppskrift

vibakes

 

 

4 kommentarer

 1. Hei. Denne oppskriften så bare helt fantastisk ut og den har jeg tenkt til å prøve ut. men vet du hva man kan ha som bunn istedet for marsipan ? 🙂

  1. Hei,
   det er ikke ren marsipan som er bunn i kaken, men en kakebunn som inneholder marsipan. Om du ikke ønsker dette kan du fint benytte et vanlig sukkerbrød, f.eks dette: , eller aller helst dette:
   Du behøver nok ikke mer enn 1/3 av oppskriften for å lage bunn til moussekaken 🙂

   Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *