Ostekake

Enhjøring / Regnbue-ostekake

Noen ganger har jeg en kake i tankene i ukesvis… Hvor jeg tenker og planlegger hvordan jeg kan få den akkurat slik jeg ønsker – både i utseende og smak. Slik var det med denne ostekaken, som er inspirert av alle de flotte enhjørningskakene som lages rundt omkring i landet. Denne kaken er laget med utgangspunkt i min favorittostekake, men jeg har tilsatt ulik farge og smak i hvert lag. Samt at jeg har pyntet toppen med et lag med ostekrem i ulike farger. Denne kaken smaker like godt som den er vakker og se på. Ikke er den særlig vanskelig å lage heller 🙂

Ingredienser

 • 250g Digestive havrekjeks
 • 180g Meierismør
 • 1ts kanel
 • 2 pakker seterrømme
 • 280g melis
 • 1ts vaniljesukker
 • 2 pakker kremfløte
 • 600g Philadelphia kremost
 • 1 sitron
 • 1 pakke sitrongele
 • 1 pakke blåbærgele
 • 1 pakke jordbærgele
 • 1 pakke kiwigele

Framgangsmåte

Kjeksbunn
Steg 1 Knus kjeksene. Jeg pleier å legge de i en plastpose og rulle over med en kjevle til alt er helt finmalt.
Bland inn kanelen.
Smelt 100g av meierismøret og bland dette godt med kjeksene.
Nå må du finne frem en rund springform (24 – 25 cm) med løs bunn eller en kakering. Hvis du har en kakering kan du plassere denne rett på serveringsfatet, eller du kan sette den på bakepapir på en fjøl. Hvis du har en springform så kle bunnen med bakepapir.
Hvis du har plaststrips så legg en slik på innsiden av kakeringen din.
Press kjeksmassen så godt ned i formen mens du prøver å få bunnen så jevn og fin som du klarer. Pass på at kjeksene blir presset helt inn til kantene i formen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Gele
Steg 2 Kok opp 1,5 dl vann. Løs opp en halv pakke med blåbærgelé i vannet.
Kok opp 1,5 dl vann. Løs opp en halv pakke med kiwigelé i vannet.
Kok opp 1,5 dl vann. Løs opp en halv pakke med jordbærgelé i vannet.
Kok opp 1,5 dl vann. Løs opp en halv pakke med sitrongelé i vannet.

Nå har du altså 4 skåler med gelé i ulike farger.

Vent til geléen har blitt romtemperert før du går videre.

Ostemasse
Steg 3 Visp kremfløte og vanilje til en fast krem.
Visp seterrømmen og melisen på høy hastighet til den blir kremet. Bland inn 450g av kremosten. Visper inn kremen forsiktig med en slikkepott eller aller helst en ballongvisp.

Nå skal du veie hvor mye ostemassen din veier. Vei så opp nøyaktig 1/4 av ostemassen. Hvis du ønsker litt ekstra farge på lagene dine så rører du nå inn litt lillafarge inn i ostemassen din. Det har jeg gjort. Hvis du ikke ønsker å tilsette ekstra farge kan du fint droppe det, geléen gir litt farge i seg selv. Tøm den avkjølte blåbærgeléen inn i ostemassen i en tynn stråle mens du rører. Visp til all geléen er blandet inn.

Hell den lilla ostemassen over kjeksbunnen. Plasser kaken i fryseren til ostemassen har stivnet. Det holder ofte med ca 20 minutter.

Deretter gjentar du samme prosessen med neste lag, det grønne. Vei opp 1/4 av den OPPRINNELIGE vekten av ostemassen, altså like mye som du brukte til det lilla laget. Rør inn evt grønnfarge før du rører inn grønn gele. Hell forsiktig over det lilla laget og plasser i fryseren.

Gjenta samme prosess med rosa og gult lag. Etter at du har helt på det gule laget lar du kaken stå i kjøleskapet i minst 3 timer, eller natten over.

Ostekrem
Steg 4 Bland 80g romtemperert meierismør med 80g melis til det er hvitt og luftig. Rør inn ca 1 ss presset sitronsaft. Rør så inn 150g kremost. Nå er det viktig å ikke røre for mye for da blir kremen for rennende. Rør til du så vidt har fått en jevn masse.
Fordel ostekremen i 4 skåler. Bland inn litt farge i hver skål: lilla, rosa, gul og grønn.
Fordel kremene i 4 sprøyteposer med ulike tipper, sprøyt på i forskjellige mønster.

Hvis du har litt spiselig glitterpulver så kan du dryssse det over kaken for litt ekstra ‘schwung’

Ostekake regnbue

IMG_1391

IMG_1410

IMG_1434

8 kommentarer

  1. Hei Hege,
   et kakebilde vil fungere men da må du ha et tykt lag marsipan under bildet. Jeg ville likevel ventet med å legge på bildet til få timer før servering. For å være helt sikker 🙂

 1. Hei. Må man ha den gjennomsiktige plasten rundt kaka mens den står i kjøleskap dersom man skal lage den kvelden før servering? Vil kaka «skli ut» uten?

  1. Jeg bruker alltid å ha plasten rundt kaken frem til servering for sikkerhetsskyld, men den skal være fast nok slik at den ikke sklir ut uten 🙂

 2. Kan man lage kaken med vanlig springform og ha den i springform frem til servering? Skjønner ikke helt hva den plasten rundt er eller hvor man får tak i den? Kan kaken fryses?

  1. Hei, den kan lages i vanlig springform ja. Plasten rundt er for å få en ekstra fin, jevn kant. Slik plast kan man kjøpe på f.eks Kitchn eller Cacas. Jeg er usikker på om denne kaken kan fryses 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *