Ostekake

Enhjøring / Regnbue-ostekake

Noen ganger har jeg en kake i tankene i ukesvis… Hvor jeg tenker og planlegger hvordan jeg kan få den akkurat slik jeg ønsker – både i utseende og smak. Slik var det med denne ostekaken, som er inspirert av alle de flotte enhjørningskakene som lages rundt omkring i landet. Denne kaken er laget med utgangspunkt i min favorittostekake, men jeg har tilsatt ulik farge og smak i hvert lag. Samt at jeg har pyntet toppen med et lag med ostekrem i ulike farger. Denne kaken smaker like godt som den er vakker og se på. Ikke er den særlig vanskelig å lage heller 🙂

[gmc_recipe 3713]

Ostekake regnbue

IMG_1391

IMG_1410

IMG_1434

8 kommentarer

  1. Hei Hege,
   et kakebilde vil fungere men da må du ha et tykt lag marsipan under bildet. Jeg ville likevel ventet med å legge på bildet til få timer før servering. For å være helt sikker 🙂

 1. Hei. Må man ha den gjennomsiktige plasten rundt kaka mens den står i kjøleskap dersom man skal lage den kvelden før servering? Vil kaka «skli ut» uten?

  1. Jeg bruker alltid å ha plasten rundt kaken frem til servering for sikkerhetsskyld, men den skal være fast nok slik at den ikke sklir ut uten 🙂

 2. Kan man lage kaken med vanlig springform og ha den i springform frem til servering? Skjønner ikke helt hva den plasten rundt er eller hvor man får tak i den? Kan kaken fryses?

  1. Hei, den kan lages i vanlig springform ja. Plasten rundt er for å få en ekstra fin, jevn kant. Slik plast kan man kjøpe på f.eks Kitchn eller Cacas. Jeg er usikker på om denne kaken kan fryses 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.